Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Heerlen : Nieuw station Heerlen Maankwartier (Project gerealiseerd)

Op de plek van het oude station Heerlen is een compleet nieuwe wijk gebouwd: het Maankwartier. Een kleine stad in een stad, met winkels en cafés, een hotel, kantoren, terrassen, woningen én een nieuw station. ProRail heeft het nieuwe station gebouwd.

Locatie
Heerlen
Startdatum
2016
Einddatum
2019

Barrière verdwijnt

Het spoor liep dwars door Heerlen. Dat was een barrière en die is verdwenen met de komst van het nieuwe stadsdeel Maankwartier. De bouw van het nieuwe station was maar een klein deel van een veel groter project. De toegang tot het station ligt aan het Spoorplein, midden in het Maankwartier dat deels boven het station is gebouwd.

ProRail heeft het station gebouwd in opdracht van de gemeente Heerlen. In augustus 2019 is het nieuwe station opengegaan voor reizigers. Op 31 augustus is de opening feestelijk gevierd.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers