Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Ommen : Nieuw zijperron station Ommen (Project gerealiseerd)

Op station Ommen bouwt ProRail een extra perron. Het huidige perron verandert in een zijperron. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor reizigers. Ook verwijderen we een spoor en passen we de bovenleiding aan.

Locatie
Ommen
Startdatum
2018
Einddatum
2019

Een nieuw perron

Het huidige perron is te smal voor het aantal reizigers dat er gebruik van maakt. Daarom verandert het middenperron in een zijperron. Hierdoor krijgt station Ommen twee perrons. Eén daarvan voor de richting Dalfsen/Zwolle, het andere perron voor de richting Emmen/Mariënberg.

De beide perrons krijgen duurzame ledverlichting, nieuw perronmeubilair en nieuwe wachtruimtes. Dat levert de reizigers meer comfort, ruimte en veiligheid op.

Parkeerterrein en spoorvernieuwing

Aannemer VolkerRail startte in oktober 2018 met de werkzaamheden. Door de aanleg van het perron verdwijnen er een aantal parkeerplaatsen. Deze parkeerplekken komen op een andere plek weer terug. Naast werkzaamheden aan het nieuwe perron vernieuwen we ook een spoor. Ook verwijderen we een oud spoor en passen we de bovenleiding aan.

Het nieuwe perron is sinds februari 2019 in gebruik.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers