Goes : Onderdoorgang en overweg in Goes

De verbinding tussen het noorden en zuiden van Goes wordt veiliger en beter. ProRail maakt van de overweg bij de Van Hertumweg een nieuwe weg met een spooronderdoorgang. Daarnaast heeft de overweg bij de Buys Ballotstraat een eigen pad voor fietsers en voetgangers gekregen.

Locatie
Goes
Startdatum
2018
Einddatum
2020

Nieuwe onderdoorgang

De Van Hertumweg is een belangrijke verkeersader voor de stad. Op dit moment zit de overweg een goede doorstroming in de weg. Daarom heeft de gemeente Goes ProRail opdracht gegeven om op deze plek een weg onder het spoor aan te leggen. Deze onderdoorgang zorgt niet alleen voor een snellere verbinding, maar ook voor een veiligere situatie.

De onderdoorgang krijgt aparte paden voor fietsers en voetgangers. In de onderstaande virtuele tour is te zien hoe je straks met de auto of fiets onder het spoor door gaat.

Bekijk: Impressie van de onderdoorgang in Goes

Veiligere overweg Buys Ballotstraat

Niet alleen de Van Hertumweg wordt aangepakt. Ook de overweg op de Buys Ballotstraat is veiliger geworden. Deze overweg heeft nu een apart deel voor fietsers en voetgangers.

Planning

Met de werkzaamheden voor de onderdoorgang zijn we in augustus 2018 begonnen. Half 2020 kunnen de eerste weggebruikers de onderdoorgang gebruiken. Eind 2020 verwijderen we de huidige overgang.

  • Impressie van de onderdoorgang in Goes
    Impressie van de onderdoorgang in Goes
  • Impressie van de onderdoorgang in Goes
    Impressie van de onderdoorgang in Goes

Informatiecentrum 

Heb je vragen over de werkzaamheden? Je bent welkom tijdens het wekelijkse spreekuur in het informatiecentrum. Dit spreekuur is op woensdag van 16.00 tot 17.00 uur. Het adres is Lijnbaan 14 in Goes. Of neem contact op met onze afdeling Publieksvoorlichting

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers