Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Gorinchem : Nieuwe tunnel onder station Gorinchem (Project gerealiseerd)

Het station Gorinchem was onvoldoende toegankelijk voor reizigers met een handicap. Daarom bouwden we een nieuwe reizigerstunnel en een nieuw zij-perron. De nieuwe onderdoorgang zorgt bovendien voor een prettige verbinding van Haarwijk met de historische binnenstad van Gorinchem.

Locatie
Gorinchem
Startdatum
2018
Einddatum
2021

Reizigerstunnel en perron

We bouwden een nieuwe tunnel onder het station. Aan de Haarwijk-zijde is ook een nieuw perron gekomen. Dit nieuwe perron is bereikbaar gemaakt via een hellingbaan en een trap. Verder is er een lift geplaatst naar de nieuwe reizigerstunnel.

Bekijk: Video: timelapse van het inschuiven van de nieuwe reizigerstunnel

Toegang tot de binnenstad

Bij het ontwerp van de nieuwe tunnel hebben we rekening gehouden met de wensen van de omwonenden en de gemeente. Zo is de toegang tot de historische binnenstad van Gorinchem nu aantrekkelijker. En de tunnel heeft representatieve en herkenbare ingangen.

Toegankelijke stations

Wij willen graag dat iedereen zelfstandig met de trein kan reizen. Ook mindervalide reizigers. Daarom passen wij onze stations aan. We streven ernaar dat alle stations in 2030 zelfstandig toegankelijk zijn.

Lees meer over dit onderwerp

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers