Gorinchem : Nieuwe tunnel onder station Gorinchem

Het station Gorinchem is onvoldoende toegankelijk voor reizigers met een handicap. Daarom bouwen we een nieuwe reizigerstunnel en een nieuw zij-perron. De nieuwe onderdoorgang zorgt bovendien voor een prettige verbinding van Haarwijk met de historische binnenstad van Gorinchem.

Locatie
Gorinchem
Startdatum
2018
Einddatum
2021

Reizigerstunnel en perron

We bouwen een nieuwe tunnel onder het station. Aan de Haarwijk-zijde komt ook een nieuw perron. Dit nieuwe perron wordt bereikbaar gemaakt via een hellingbaan en een trap. Verder komt er een lift naar de nieuwe reizigerstunnel.

Bekijk: Kijk live mee met de werkzaamheden

Toegang tot de binnenstad

Bij het ontwerp van de nieuwe tunnel hebben we rekening gehouden met de wensen van de omwonenden en de gemeente. Zo wordt de toegang tot de historische binnenstad van Gorinchem aantrekkelijker. En de tunnel krijgt representatieve en herkenbare ingangen.

Tijdelijke oplossing

Reizigers met een lichamelijke beperking kunnen het middenperron op dit moment bereiken via een overpad over de sporen, onder begeleiding van treinpersoneel. Deze tijdelijke situatie blijft bestaan totdat de nieuwe reizigerstunnel klaar is.

Toegankelijke stations

Wij willen graag dat iedereen zelfstandig met de trein kan reizen. Ook mindervalide reizigers. Daarom passen wij onze stations aan. We streven ernaar dat alle stations in 2030 zelfstandig toegankelijk zijn.

Lees meer over dit onderwerp

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Stem op ProRail.nl

Onze website is genomineerd voor de felbegeerde titel Website van het Jaar. Help je ons aan deze mooie publieksprijs?

Breng hier je stem uit

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers