Haren : Nieuwe tunnel station Haren (Project gerealiseerd)

Voetgangers en fietsers gaan er flink op vooruit in Haren. Een nieuwe, moderne tunnel bij het station zorgt voor een veilige verbinding tussen het westelijk deel van Haren en Oosterhaar. Maar dat is niet het enige: we pakken namelijk het hele stationsgebied aan. Van de riolering tot aan de inrichting van station en stationsplein. 

Locatie
Haren
Startdatum
2018
Einddatum
2019

Het stationsgebied

We maken het hele stationsgebied klaar voor de toekomst. Hoogtepunt is de nieuwe tunnel voor voetgangers en fietsers. Daarnaast krijgt het station een nieuwe, veilige toegang. Een nieuw P+R-terrein is al in gebruik. Daarnaast komen er meer fietsenstallingen, twee liften en een comfortabele wachtruimte.

Het project 'Station Haren Verbindt' voert ProRail uit samen met de gemeente Haren, de regio Groningen-Assen, de provincie Groningen, het Rijk en NS.

De tunnel verbindt

De nieuwe tunnel verbindt verschillende woonwijken met elkaar. Hierdoor hoeven fietsers en vooral schoolgaande jongeren niet meer over de drukke kruising. Het centrum en de scholen bij het station worden beter bereikbaar. Hetzelfde geldt voor de verschillende woonwijken. De nieuwe tunnel zorgt bovendien voor een veilige toegang tot het station.

Liften en trappen

Aan de voorkant van de tunnel bouwen we twee liften en trappen naar de perrons. Ook het wachten wordt aangenamer. Er komen nieuwe bankjes en het gebouwtje op het perron wordt opgeknapt.

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers