Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Deventer : Nieuwe tunnel station Deventer Colmschate (Project gerealiseerd)

Bij station Deventer Colmschate hebben we aan een betere doorstroming van het verkeer gewerkt. Aan veiligere overwegen én een betere toegang tot de perrons. Hiervoor is een tunnel onder het spoor door gebouwd. Er is ook ruimte ontstaan voor groen rondom de tunnel.

Locatie
Deventer
Startdatum
2017
Einddatum
2019

Onderdoorgang met meerdere rijstroken

De nieuwe onderdoorgang grenst aan de Oostriklaan en bestaat uit twee rijstroken voor auto’s, twee voor fietsers en een voetpad. Zo kan het verkeer veilig doorstromen. Wachten voor gesloten overwegen hoeft niet meer. Trappen en liften verbinden het station met de tunnel. Het station zelf is ook vernieuwd. Er is een grote overkapping boven de perrons gekomen.

Bekijk: Timelapse: aanleg van de onderdoorgang bij Deventer Colmschate

Al eerder plan voor een tunnel

Tijdens de aanleg van de woonwijk Colmschate in de jaren zeventig was er al een plan voor een tunnel. Daarom werd de overweg in een 'slinger' aangelegd. Hierdoor kon de overweg open blijven terwijl de tunnel werd gebouwd. De overlast tijdens de werkzaamheden bleef daardoor zo beperkt mogelijk.

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers