Deventer : Nieuwe tunnel station Deventer Colmschate (Project gerealiseerd)

Bij station Deventer Colmschate werken we aan een betere doorstroming van het verkeer. Aan veiligere overwegen én een betere toegang tot de perrons. Hiervoor bouwen we een tunnel onder het spoor door. Ook ontstaat er ruimte voor groen rondom de tunnel.

Locatie
Deventer
Startdatum
2017
Einddatum
2019

Onderdoorgang met meerdere rijstroken

De nieuwe onderdoorgang grenst aan de Oostriklaan en bestaat uit twee rijstroken voor auto’s, twee voor fietsers en een voetpad. Zo kan straks het verkeer veilig doorstromen. Wachten voor gesloten overwegen hoeft straks niet meer. Trappen en liften verbinden het station met de tunnel. Het station zelf wordt vernieuwd. Er komt een grote overkapping boven de perrons.

Bekijk: Timelapse: aanleg van de onderdoorgang bij Deventer Colmschate

Al eerder plan voor een tunnel

Tijdens de aanleg van de woonwijk Colmschate in de jaren zeventig was er al een plan voor een tunnel. Daarom is de overweg in een 'slinger' aangelegd. Hierdoor kan de overweg open blijven terwijl de tunnel wordt gebouwd. De overlast tijdens de werkzaamheden blijft zo beperkt mogelijk. Na de werkzaamheden ontstaat er ruimte voor meer groen.           

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Laat je spoorwens in vervulling gaan!

Voor veel mensen is het een grote droom om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. En die droom kan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling gaan.

Lees meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers