Nunspeet : Onderdoorgangen en de omgeving

Bij station Nunspeet maakt de overweg op de Elspeterweg plaats voor twee onderdoorgangen. Autoverkeer, fietsers en voetgangers kunnen straks onder de sporen door. Daarmee verbeteren we niet alleen de bereikbaarheid van Nunspeet, maar maken we het gebied rondom het station veiliger. We passen sporen en wissels aan en zorgen dat het station beter toegankelijk wordt.

Locatie
Nunspeet
Startdatum
2023
Einddatum
2026

Twee onderdoorgangen

Op de plek waar nu een overweg met spoorbomen ligt, komen straks twee onderdoorgangen. Eén voor autoverkeer en een voor fietsers en voetgangers. We maken een railinzetplaats, verwijderen wissels, verbeteren de ligging van de sporen, pakken het perron aan, breiden de fietsenstalling uit en maken trapopgangen en een lift vanuit de onderdoorgang naar het perron.

  • Een impressie van het nieuwe perron op station Nunspeet
    Een impressie van het nieuwe perron op station Nunspeet
  • Een impressie van de nieuwe onderdoorgang in Nunspeet
    Een impressie van de nieuwe onderdoorgang in Nunspeet

Samen aan het werk

De bouw van de onderdoorgangen valt onder het programma TunnelAlliantie. Projectmanager Marco Spinosa: “In Nunspeet zorgen we ervoor dat iedere partij inbrengt waar die goed in is. Gemeente heeft de hele voorbereiding verzorgd. Denk dan aan de kabels en leidingen, de aankoop van de gronden en de vergunningen. De gemeente kent de omgeving natuurlijk als de beste. ProRail bewaakt het proces, ondersteunt en contracteert. De aannemer steekt de handen uit de mouwen en bouwt”.

Lees meer over de TunnelAlliantie Lees meer over de TunnelAlliantie

Bekijk de website van gemeente Nunspeet Bekijk de website van gemeente Nunspeet

Dit project wordt gefinancierd door de Europese Unie
Dit project wordt gefinancierd door de Europese Unie

Veilig en aantrekkelijk

De beste overweg is geen overweg. Met de twee onderdoorgangen in Nunspeet kan iedereen straks veilig doorrijden, doorfietsen of doorlopen. Daar wordt Nunspeet beter bereikbaar van, maar ook het stationsgebied aantrekkelijk. Voor het zo ver is, wordt er op en rond het station gewerkt en dat kan overlast veroorzaken.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers