Leeuwarden : Onderdoorgangen Werpsterhoeke (Project gerealiseerd)

ProRail heeft twee nieuwe onderdoorgangen gebouwd ten zuiden van Leeuwarden, aan de spoorlijn Leeuwarden-Zwolle. Eén onderdoorgang is voor fietsers, de ander voor auto’s, vrachtwagens en landbouwverkeer. Nu kan al het verkeer veilig het spoor kruisen.

Locatie
Leeuwarden
Programma
Spoorplan Noord-Nederland
Startdatum
2015
Einddatum
2019

Leeuwarden klaar voor de toekomst

In Friesland gebeurt veel op het gebied van wonen, werken én verkeer. Nieuwe gebiedsontwikkelingen als Nieuw Stroomland en stadsdeel De Zuidlanden trekken meer mensen naar Leeuwarden en omgeving. Daarom hebben we hier gewerkt aan twee nieuwe onderdoorgangen.

Het toekomstige station Leeuwarden Werpsterhoeke biedt nieuwe verbindingen. Reizigers hebben straks een rechtstreekse treinverbinding met Leeuwarden. En van daaruit met Stavoren, Harlingen, Groningen en de Randstad. Het station wordt ook een P+R-locatie. Reizigers kunnen hun auto hier parkeren en met de trein naar het centrum van Leeuwarden reizen.

Bekijk: Timelapse: werkzaamheden bij Leeuwarden Werpsterhoeke

Werkzaamheden in twee fases

De onderdoorgangen zijn gefaseerd aangelegd. In 2018 en 2019 zijn ze opgeleverd. De onderdoorgangen zijn aangelegd in opdracht van de provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden. De provincie werkt aan plannen voor een nieuw station. Dit project was onderdeel van Spoorplan Noord-Nederland en van Leeuwarden Vrij-Baan.

Spoorplan Noord-Nederland

De werkzaamheden in Leeuwarden maken deel uit van het programma Spoorplan Noord-Nederland. Door Spoorplan Noord-Nederland nemen de reismogelijkheden met de trein in het noorden flink toe, waardoor er snellere verbindingen in de regio en naar de Randstad ontstaan.

Lees meer over dit programma

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers