Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Arnhem : Opknapbeurt Arnhem Velperpoort (Project gerealiseerd)

Station Arnhem Velperpoort is opgeknapt. ProRail heeft de perrons verbreed en gemoderniseerd. De nieuwe perrons liggen nu op dezelfde hoogte als de trein, waardoor in- en uitstappen makkelijker is.

Locatie
Arnhem
Startdatum
2020
Einddatum
2021

Veilige en aangename plek

Een station moet een veilige en aangename plek zijn. Op station Arnhem Velperpoort kon dat een stuk beter. Daarom zijn de perrons nu volledig vernieuwd en gemoderniseerd. Ook is de trap naar perron 1 breder gemaakt. Voor reizigers met beperkte mobiliteit zijn de perrons toegankelijker gemaakt door het installeren van liften.

Daarnaast zijn de wachtruimtes opgeknapt en zijn nieuwe houten bankjes geplaatst. Het station heeft nu duurzame ledverlichting die automatisch dimt als er geen reizigers op het station zijn.

Toegankelijkheid 

ProRail plaatst liften naar de perrons. Zo maken we de perrons beter toegankelijk, onder meer voor reizigers met beperkte mobiliteit. Ook de verbrede trap naar perron 1 draagt bij aan de toegankelijkheid.  

Stationsplein opgeknapt

Het plein voor het station is recentelijk opgeknapt. Hiermee is het stationsgebied veiliger en overzichtelijker geworden. Op het plein vind je nu 352 fietsparkeerplekken. Zo zorgen we ervoor dat het station ook met de fiets goed bereikbaar is. 

Tegeltjes

De blauwgrijze tegeltjes aan beide zijden van het station boven de fietstunnel worden nog vervangen. Dit heeft langer geduurd omdat de oorspronkelijke tegels niet meer verkrijgbaar waren. ProRail heeft nu een goed alternatief gevonden die de architect heeft goedgekeurd. De verwachting is dat de tegels in het tweede kwartaal van 2022 worden vervangen.

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers