Arnhem : Opknapbeurt Arnhem Velperpoort

Station Arnhem Velperpoort krijgt een opknapbeurt. ProRail verbreedt de perrons, installeert liften en maakt de trap naar perron 1 breder. Dit maakt het station straks beter toegankelijk. Ook werken we hard om het station en de omgeving veiliger en mooier te maken. Station Arnhem Velperpoort is straks klaar voor de toekomst.

Locatie
Arnhem
Startdatum
2020
Einddatum
2021

Veilige en aangename plek

Een station moet een veilige en aangename plek zijn. Op station Arnhem Velperpoort kan dat een stuk beter. Tijd voor een update dus. De perrons worden volledig vernieuwd en gemoderniseerd. De nieuwe perrons liggen straks op dezelfde hoogte als de trein, waardoor in- en uitstappen makkelijker wordt.

We knappen de wachtruimtes op en op het station komen nieuwe, houten bankjes. De unieke vormgeving blijft behouden. Ook de verlichting wordt aangepakt. Het station krijgt duurzame ledverlichting. Deze verlichting dimt automatisch als er geen reizigers op het station zijn.

Toegankelijkheid 

ProRail plaatst liften naar de perrons. Zo maken we de perrons beter toegankelijk, onder meer voor reizigers met beperkte mobiliteit. Ook de verbrede trap naar perron 1 draagt bij aan de toegankelijkheid.  

Stationsplein opgeknapt

Het plein voor het station is recentelijk opgeknapt. Hiermee is het stationsgebied veiliger en overzichtelijker geworden. Op het plein vind je nu 352 fietsparkeerplekken. Zo zorgen we ervoor dat het station ook met de fiets goed bereikbaar is. 

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers