Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Rijen : Onderdoorgang Oosterhoutseweg N631

Goed nieuws voor automobilisten, fietsers en voetgangers in Rijen; dankzij een nieuwe onderdoorgang reizen zij sneller via de N631. We maken een tunnel onder het spoor ter hoogte van de Vijf Eiken en leggen daarbij twee autorijbanen en twee fietspaden aan.

Locatie
Rijen
Startdatum
2022
Einddatum
2024

Een betere verbinding

Het fietspad aan de westzijde maakt onderdeel uit van de snelfietsroute Breda-Tilburg. Aan de oostzijde van de weg komt er een breed fietspad dat ook veilig door voetgangers gebruikt kan worden.

Dit project voeren wij uit in opdracht van de provincie Noord-Brabant. Zij werkt aan de doorstroming, leefbaarheid en veiligheid op de provinciale weg N631 tussen Rijen en Oosterhout. De bouw van een onderdoorgang, onder het spoor, draagt daaraan bij. Ga voor meer informatie over het project N631 Rijen-Oosterhout naar de website van de provincie.

Project N631 Rijen-Oosterhout Project N631 Rijen-Oosterhout

Bekijk: Video: aanleg tunnelbak

De bouw

Als eerste stap bouwen we in één weekend (1 tot en met 3 oktober 2022) een tijdelijke overweg, inclusief tijdelijke weg (bypass). Daarmee zorgen we ervoor dat we ruimte hebben om de onderdoorgang (tunnel) te kunnen bouwen. En het verkeer kan tijdens de bouw van de tunnel blijven rijden. Daarna gaan we de tunnelbak bouwen.

De tunnelbak maken we op een apart bouwterrein. We zorgen ervoor dat deze in zijn geheel in augustus 2023 binnen vijf dagen op zijn plaats komt. Zo hoeven we het treinverkeer niet langer dan nodig stil te leggen en blijft de overlast beperkt. Nadat de tunnelbak geplaatst is en het spoor daarop aangelegd zullen we nog tot voorjaar 2024 aan de onderdoorgang en de omgeving werken. Deze werkzaamheden hebben geen invloed op het treinverkeer.

In het voorjaar van 2024 wordt de N631 door de tunnelbak aangelegd. Naar verwachting kan het verkeer vanaf de zomer van 2024 door de nieuwe tunnel rijden. Daarna ruimen we de tijdelijke overweg op. We verwachten de werkzaamheden in het voorjaar van 2025 af te ronden.

De BouwApp

Aannemer Heijmans voert de werkzaamheden voor ons uit. Wil je op de hoogte blijven? Download dan de BouwApp via Google Play of de App Store. Via deze app word je direct op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen.

Meer informatie Meer informatie

Sneller en veiliger

De spooronderdoorgang N631 gaat ervoor zorgen dat Oosterhout en Rijen in de toekomst sneller en veiliger te bereiken zijn. De overlast van de bouw proberen we zoveel mogelijk te beperken, maar kunnen we niet helemaal voorkomen. Zo zijn er drie periodes (oktober 2022, augustus 2023 en oktober 2024) waarin er geen treinen kunnen rijden. Check in die weekenden de reisplanner.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers