Schiedam : Onderdoorgang Kandelaarweg

De overweg aan de Kandelaarweg bij Schiedam wordt opgeheven en vervangen door een onderdoorgang in de buurt. Dit is nodig om de veiligheid te verbeteren, maar ook om het toenemende treinverkeer mogelijk te maken en om het Poldervaartgebied goed bereikbaar te houden. Er wordt ook een railinzetplaats gebouwd om het spoor te kunnen onderhouden.

Locatie
Schiedam
Startdatum
2021
Einddatum
2028

Participatie

Om de belanghebbenden uit de omgeving te betrekken bij het ontwerp van de onderdoorgang is er in februari 2023 een informatiebijeenkomst voor omwonenden geweest in Ontmoetingscentrum De Werf in Kethel, Schiedam. In april zijn er gesprekken gevoerd met verschillende stakeholders over hun belangen en wensen bij de nieuwe onderdoorgang.

Alle ideeën, opmerkingen en feedback worden nu bij elkaar gebracht door gemeenten, metropoolregio en ProRail. Na de zomer hopen wij meer te kunnen vertellen over het uiteindelijke ontwerp, waarbij we rekening houden met de buren van het spoor, de omgeving en de gebruikers van de overweg.

Veiliger bereikbaar

De onderdoorgang zorgt ervoor dat je het westen en oosten van het spoor bij de Kandelaarweg veilig kunt bereiken. Daarnaast wordt de kans op ongelukken een stuk kleiner. Als de gemeenten instemmen met de plannen, dan staat de oplevering gepland voor 2028.

Verbeterprogramma

Dit project is onderdeel van het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO). Dit programma voert ProRail uit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Onder cofinanciering wordt samengewerkt met de regio. Deze overweg is de laatste overweg op de Oude Lijn tussen Dordrecht en Leiden. Door deze op te heffen wordt de Oude Lijn betrouwbaarder.

Lees over dit programma Lees over dit programma

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers