Hoogste punt spoorbrug Zuidhorn

In Zuidhorn vervangt ProRail de spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal. De stralende witte boog van de nieuwe spoorbrug van Zuidhorn is af: het hoogste punt is bereikt! ProRail is tevreden met het resultaat.
De boog van de spoorbrug is af!
De boog van de spoorbrug is af!

38 meter hoog

Gistermiddag heeft ProRail de laatste vier delen van de nieuwe spoorbrug ingehesen waarmee de boog is gesloten en het hoogste punt is bereikt. De brug krijgt uiteindelijk een doorvaarhoogte van ongeveeer 9 meter en heeft in totaal een hoogte van zo'n 38 meter. Voor deze hijsklus is een kraan van 650 ton ingezet. 

Laatste werkzaamheden

Nu de brugboogdelen geplaatst zijn, moet alles aan elkaar gelast worden. Hier zijn de lasploegen de komende weken nog wel even zoet mee. Vervolgens gaat er nog een extra verflaag over het geheel, waarna het voorbouwen van de brug gereed is. Het gevaarte wordt in het weekend van 8 en 9 juli naar zijn definitieve plek getransporteerd. Wil je meer weten over de brug? Lees dan ons nieuwsbericht Spoorbrug Zuidhorn.

Project Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

ProRail werkt hier in opdracht van de Provincie Groningen. De spoorbrug valt onder het project Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl, van de provincies Fryslân, Groningen en Rijkswaterstaat. Het hele project is in het voorjaar van 2018 klaar.

Gepubliceerd op