Station Amsterdam Sloterdijk

Sloterdijk-Centrum ontwikkelt zich van een kantoorlocatie tot een plek om te wonen en te werken. Met goed openbaar vervoer. De gemeente Amsterdam onderzoekt de mogelijkheden voor verdere uitbreiding van een nieuw stadsdeel rond Sloterdijk.

Sloterdijk-Centrum maakt onderdeel uit van het programma Haven-Stad. Dat is een geheel nieuw nog te ontwikkelen gebied, bestaande uit twaalf verschillende gebieden. Volgens deze plannen komt vanaf 2029 rond station Sloterdijk, in het Westelijk Havengebied (Westpoort) en aan de overkant van ’t IJ in Amsterdam-Noord een compleet nieuwe stad. Dit is nu havengebied, industriegebied, en bedrijventerrein. Uiteraard wordt in Haven-Stad ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van goed openbaar vervoer. Het moet een aantrekkelijk, duurzaam woon-werkgebied worden. Een stad die plaats biedt aan 40.000 tot 70.000 woningen, goed bereikbaar met OV en met de fiets.

Nieuws

Hoe houden we stations Amsterdam Centraal en Sloterdijk bereikbaar?

De oostkant van Amsterdam Centraal
De oostkant van Amsterdam Centraal
Het aantal treinreizigers groeit hard en daarom gaan er ook meer treinen rijden. Over een aantal jaar is het zover op het traject Alkmaar - Amsterdam. Om ruimte te maken voor meer treinen gaan we het spoor rond de stations Amsterdam Centraal en Sloterdijk aanpassen. De eerste contracten voor deze operatie zijn deze week getekend.
Gepubliceerd op

Aanpassen van lengte perrons op station Sloterdijk

Nederland verandert. De economie zit in de lift, en het aantal inwoners van de Randstad neemt toe. Nederland blijkt een aantrekkelijke vestigingsplaats te zijn voor grote bedrijven: vanwege bedrijvigheid in de havens, de luchthaven Schiphol en omvangrijke stedelijke gebieden. Om ervoor te zorgen dat Nederland op duurzame wijze mobiel blijft, wordt het spoorwegnet geschikt gemaakt voor de huidige én toekomstige vraag naar treinvervoer. Ook op station Sloterdijk.
Gepubliceerd op

Nieuwe stedelijke ontwikkeling rondom Sloterdijk

De populariteit van steden blijft groeien, evenals het aantal reizigers en goederen. Steden zijn aantrekkelijke plekken om te wonen, te werken en te bezoeken. Dat is een mondiale ontwikkeling - ook in Amsterdam en de rest van de Randstad, waarvan de hoofdstad het kloppend hart is. Openbaar vervoer speelt een belangrijke rol om de stad bereikbaar te houden en leefbaar. Reizigers willen zich steeds sneller kunnen verplaatsen. En makkelijker. Ook voor goederenvervoer geldt dat.
Gepubliceerd op

Vacatures

Werk jij mee aan vervoer waar Nederland beter van wordt? Bekijk onze vacatures op Werken bij ProRail.

Contact