Veel werk bij Amsterdam Centraal en Sloterdijk

Nieuws

5 november 2021

In het weekend van 6 en 7 november, werkt ProRail intensief op twee locaties in Amsterdam. Rondom station Amsterdam Centraal (locatie Dijksgracht) en bij station Amsterdam Sloterdijk. Het aantal reizigers groeit en er moet ook ruimte blijven voor het goederenvervoer – nu en in de toekomst. Daarom gaan we de komende jaren het monumentale Amsterdam Centraal én de spoorinfrastructuur rondom het station grondig aanpassen, zodat het straks weer geschikt is om alle reizigers en treinen goed te kunnen bedienen.

Werkzaamheden op de Dijksgracht

Bij de Dijksgracht gaat ProRail een tijdelijke hulpbrug bouwen. Deze hulpbrug biedt vanaf mei 2022 toegang tot een bouwterrein waar gebouwd gaat worden aan een vrije kruising. Zo kunnen treinen straks elkaar passeren zonder te wachten. Voor de tijdelijke hulpbrug (ter hoogte van het Inntel hotel) worden damwanden aangebracht, waarvoor palen in de spoorbaan worden getrild. aangebracht.

Werkzaamheden Sloterdijk

Bij Sloterdijk gaan we twee wissels in het spoor brengen. Het spoor tussen de twee wissels wordt vernieuwd. In het weekend van zaterdag 6 november (vanaf 01:00 uur ’s ochtends) tot en met maandagochtend 8 november (05:00 uur) rijden er geen treinen via station Amsterdam Sloterdijk.

Gevolgen voor het treinverkeer

In het weekend van 6 en 7 november rijden er geen treinen tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Muiderpoort. En ook niet tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem. Kijk voor actuele reisinformatie altijd eerst even in een reisplanner.

Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers