Station Gorinchem

Het station Gorinchem is onvoldoende toegankelijk voor reizigers met een handicap. Daarom bouwen we een nieuwe reizigerstunnel en een nieuw zij-perron. De nieuwe onderdoorgang zorgt bovendien voor een prettige verbinding van Haarwijk met de historische binnenstad van Gorinchem.

Reizigerstunnel en perron

We bouwen een nieuwe tunnel onder het station. Aan de Haarwijk-zijde komt ook een nieuw perron. Dit nieuwe perron wordt bereikbaar gemaakt via een hellingbaan en een trap. Verder komt er een lift naar de nieuwe reizigerstunnel.

Toegang tot de binnenstad

Bij het ontwerp van de nieuwe tunnel hebben we rekening gehouden met de wensen van de omwonenden en de gemeente. Zo wordt de toegang tot de historische binnenstad van Gorinchem aantrekkelijker. En de tunnel krijgt representatieve en herkenbare ingangen.

Tijdelijke oplossing

Reizigers met een lichamelijke beperking kunnen het middenperron op dit moment bereiken via een overpad over de sporen, onder begeleiding van treinpersoneel. Deze tijdelijke situatie blijft bestaan totdat de nieuwe reizigerstunnel klaar is.

Planning

De oude tunnel blijft tijdens de bouw in gebruik en wordt verwijderd als de nieuwe tunnel klaar is. De bouw start medio 2018 en neemt ruim een jaar in beslag.

ProRail voert het project uit in samenwerking met de gemeente Gorinchem, de provincie Zuid-Holland en het Gehandicaptenplatform. Opdrachtgever is het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Nieuws

Vacatures

Werk jij mee aan vervoer waar Nederland beter van wordt? Bekijk onze vacatures op Werken bij ProRail.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over station Gorinchem en de ontwikkelingen binnen het project? Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief.

Contact