Heiloo : Nieuwe perronkap station Heiloo

Station Heiloo is verouderd en toe aan renovatie. Het station wordt flink aangepakt, met de vernieuwing van de perronkap als belangrijkste onderdeel. ProRail gaat de perronkap, daterend uit 1978, geheel vernieuwen. Deze vernieuwing is nodig om te voldoen aan de huidige normen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en uitstraling. Het nieuwe ontwerp krijgt een warme uitstraling door het gebruik van hout en wordt uitgerust met zonnepanelen.

De tekst op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 5 april 2024.
Locatie
Heiloo
Startdatum
2025
Einddatum
2025

Nieuwe perrons en zitplekken

Maar we doen meer dan alleen de kap vernieuwen. Ook de tegels op het perron en de zitplekken krijgen een update. Daarnaast biedt de huidige situatie op het perron te weinig ruimte voor de verwachte groei van reizigers. Om die reden verdwijnen de huidige kiosk en het openbare toilet. Ook wordt de entree aangepast waardoor er meer ruimte ontstaat voor de reiziger.

Planning

De voorbereidende werkzaamheden staan gepland voor de eerste helft van 2025. Het verwijderen van de kap staat gepland voor week 22 in 2025. Het terugplaatsen van de nieuwe kap wordt uitgevoerd in week 29 van 2025.

Hinder

We begrijpen dat de werkzaamheden mogelijk hinder veroorzaken. We moeten mogelijk een groot deel van het parkeerterrein naast het station afsluiten om het werk goed en veilig te kunnen uitvoeren. We streven ernaar de hinder voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken en zullen tijdig communiceren over de exacte planning en maatregelen om overlast te verminderen.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers