Stevig doorwerken op station Assen

In Assen bouwt ProRail met aannemer Hegeman een nieuw station. Kijk het bouw-update-filmpje als je wilt weten hoe het er allemaal uit komt te zien, inclusief ondergrondse preview!

Station Assen wordt door ProRail vernieuwd #update

Houten kap als blikvanger

De prachtig gestileerde houten kap is over het spoor gebouwd. We zijn druk bezig met de randen om de kap en we brengen lichtdoorlatende platen op het dak aan. Deze blikvanger vormt straks een prachtige entree voor de stad!

Liften, reizigerstunnel en fietsenkelder half mei open

Ook ondergronds is er veel in aanbouw en is het einde in zicht. Er staan zelfs al rekken in de nieuwe fietsenkelder. De afwerking van de reizigerstunnel onder de perrons en sporen vordert al flink. De trappen naar perrons en uitgangen zijn aangelegd. De liftschachten staan klaar en de installatie van de liftapparatuur kan bijna beginnen. Kortom, dit schiet op! Vanaf half mei gaan reizigers de nieuwe doorgang, fietsenstalling en liften dan ook gebruiken. 

Bouw gaat door tot eind 2018

Verder zijn we nog druk met de aanleg van kabels voor onder andere stroomvoorziening en internetverbindingen. De tijdelijke fietsenstalling en de traverse over het spoor gaan we ontmantelen. Tot eind 2018 vinden nog werkzaamheden plaats om het station als blikvanger van de stad helemaal af te krijgen.

'Winkel' blijft open

Uitgezonderd het weekend van Hemelvaart - dan is vervangend busvervoer geregeld - blijven treinen rijden en kunnen reizigers station Assen gewoon gebruiken. We bouwen door, met de winkel open!

Meer informatie 

ProRail vernieuwt station Assen met aannemer Hegeman, in opdracht van gemeente Assen en in samenwerking met vervoerder NS. Meer informatie over de vernieuwing van stationsomgeving Assen: www.prorail.nl/assen

Gepubliceerd op