Nieuw zijperron Ommen

Nu nog wat krap, straks meer ruimte. Op station Ommen bouwen we een extra perron. Het huidige middenperron verandert in een zijperron. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor reizigers.
Het nieuwe zijperron in Ommen, rechts in beeld
Het nieuwe zijperron in Ommen, rechts in beeld

Nieuw perron

Het huidige perron is relatief smal voor het aantal reizigers dat er gebruikt van maakt. Dit middenperron verandert daaarom in een zijperron. Dit perron is straks alleen bestemd voor het zuidelijk gelegen spoor. Aan de noordkant van de sporen bouwen we daarom een extra zijperron. De beide perrons worden voorzien van nieuw perronmeubilair en wachtruimten.

Parkeerterrein

Begin oktober is aannemer VolkerRail gestart met de werkzaamheden en is het bouwterrein naast het spoor ingericht. Vanwege de aanleg van het perron verdwijnen er op deze locatie een aantal parkeerplaatsen. Deze parkeerplekken komen op een ander gedeelte van het parkeerterrein weer terug.

Spoorvernieuwing

Naast werkzaamheden aan het nieuwe perron, vernieuwen we ook een spoor en verwijderen we een spoor dat in onbruik is geraakt. Ook passen we de bovenleiding aan.
 

De werkzaamheden duren tot het voorjaar van 2019

Nieuws

Ommen in kerstsfeer

Ommen in kerstsfeer
ProRail verbetert station Ommen. We bouwen een extra zijperron zodat reizigers in de twee verschillende richtingen elk hun eigen perron krijgen. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor reizigers op de perrons.
Gepubliceerd op

Contact