Zwolle

Zwolle is één van de belangrijkste spoorknooppunten van Nederland. Een onmisbare schakel tussen Noordoost-Nederland en de Randstad. Op station Zwolle komen elk half uur treinen aan uit acht richtingen. Steeds meer treinreizigers stappen hier op de trein, of maken een overstap. Daarom maken we de sporen in Zwolle klaar voor de toekomst door sporen en wissels slimmer in te richten. Straks heeft station Zwolle betere overstapmogelijkheden en aansluitingen zodat jij voortaan soepeler kunt reizen en op tijd op je bestemming aankomt.

Betere dienstregeling

Hoe beter treinen op elkaar aansluiten, hoe soepeler en sneller de treinreis gaat. Er kunnen dan ook meer treinen rijden. Om de dienstregeling te verbeteren, is er ruimte op het spoor nodig. We richten sporen en wissels aan de oostzijde van Zwolle slimmer in. Daarnaast verdubbelen we het spoor vanaf Zwolle tot de splitsing bij Herfte en bouwen we een vrije spoorkruising bij Herfte. Hierdoor kunnen de treinen tussen Zwolle en Meppel of Emmen in één keer doorrijden, zonder op elkaar te hoeven wachten.

Extra opstelsporen bij Windesheim

Bij het opstelterrein ten zuidwesten van station Zwolle (bij Windesheim) leggen we extra sporen aan, waardoor er meer treinen kunnen parkeren. NedTrain bouwt vervolgens een treinwasinstallatie en een technisch centrum voor het onderhouden en reinigen van de treinen.

Busstation bij station Zwolle verplaatst

Gemeente Zwolle verplaatst het busstation aan de centrumzijde van het treinstation, naar de zuidkant (Hanzeland). In opdracht van de gemeente bouwt ProRail een nieuwe busbrug over het spoor die het busstation straks met het centrum van Zwolle verbindt. Door de verplaatsing van het busstation ontstaat er ruimte om spoor 16 te verleggen. Hierdoor kan het perron (zijde Oosterlaan) worden verbreed. 

Nieuws

Start voorbereidende werkzaamheden “Spooruitbreiding Zwolle-Herfte”

Zwolle-Herfte
Vanaf maandag 17 september start de aannemerscombinatie VolkerRail en Van Hattum en Blankevoort in opdracht van ProRail met diverse voorbereidende werkzaamheden voor de “Spooruitbreiding Zwolle-Herfte”. Het werk wordt uitgevoerd ter hoogte van de Koggelaan, de Oostzeelaan, de Zuiderzeelaan en het terrein bij de opstelsporen ter hoogte van Hogeschool Windesheim. De aannemer richt onder andere een bouwterrein in aan de noord- en zuidzijde van de Koggelaan en bouwt een tijdelijke brug over de fietstunnel in de Koggelaan voor het bouwverkeer.
Gepubliceerd op

Zwolse mega-klus geklaard!

Zwolle
Met een uitdeelactie van vers fruit aan de treinreizigers op maandagochtend 16 juli ‘bezegelde’ ProRail de ’16-daagse’. Twee weken lang reden er geen treinen van en naar station Zwolle en moesten reizigers overstappen in de bus. Op maandagochtend deelden promotors fruit uit om het geduld van de reizigers te belonen. Met enthousiasme hapten zij toe en waardeerden de ‘fruitactie’ van ProRail en NS. In het vijfde en laatste bouwjournaal van maandag 16 juli onder andere projectmanager Allart Maijers aan het woord. Voor de rest laten we vooral de dronebeelden voor zich spreken.
Gepubliceerd op

Vlekkeloze start na giga-klus Zwolle

Treinen rijden weer van en naar Zwolle! Over nieuwe strakke sporen.
Treinen rijden weer van en naar Zwolle! Over nieuwe strakke sporen.
Vanmorgen is het treinverkeer rond Zwolle vlekkeloos opgestart. Treinen liepen binnen over verbeterde sporen en wissels, onder nieuwe bovenleiding, langs nieuwe seinen en kwamen aan op aangepaste perrons. Om dit mogelijk te maken is er tijdens de '16-daagse' gigantisch hard gebuffeld in Zwolle. De vrouwen en mannen van alle uitvoerders verdienen een groot compliment. Voor reizigers hadden we een leuke uitdeelactie.
Gepubliceerd op

Aanmelden nieuwsbrief

Planning

  • 2017: start bouw busbrug Zwolle
  • 2018: start bouw spooruitbreiding Zwolle-Herfte
  • 2019: busbrug Zwolle gereed
  • 2021: spooruitbreiding Zwolle-Herfte gereed

Contact