Zwolle

Zwolle is één van de belangrijkste spoorknooppunten van Nederland. Een onmisbare schakel tussen Noordoost-Nederland en de Randstad. Op station Zwolle komen elk half uur treinen aan uit acht richtingen. Steeds meer treinreizigers stappen hier op de trein, of maken een overstap. Daarom maken we de sporen in Zwolle klaar voor de toekomst door sporen en wissels slimmer in te richten. Straks heeft station Zwolle betere overstapmogelijkheden en aansluitingen zodat jij voortaan soepeler kunt reizen en op tijd op je bestemming aankomt.

Betere dienstregeling

Hoe beter treinen op elkaar aansluiten, hoe soepeler en sneller de treinreis gaat. Er kunnen dan ook meer treinen rijden. Om de dienstregeling te verbeteren, is er ruimte op het spoor nodig. We richten sporen en wissels aan de oostzijde van Zwolle slimmer in. Daarnaast verdubbelen we het spoor vanaf Zwolle tot de splitsing bij Herfte en bouwen we een vrije spoorkruising bij Herfte. Hierdoor kunnen de treinen tussen Zwolle en Meppel of Emmen in één keer doorrijden, zonder op elkaar te hoeven wachten.

Extra opstelsporen bij Windesheim

Bij het opstelterrein ten zuidwesten van station Zwolle (bij Windesheim) leggen we extra sporen aan, waardoor er meer treinen kunnen parkeren. NedTrain bouwt vervolgens een treinwasinstallatie en een technisch centrum voor het onderhouden en reinigen van de treinen.

Busstation bij station Zwolle verplaatst

Gemeente Zwolle verplaatst het busstation aan de centrumzijde van het treinstation, naar de zuidkant (Hanzeland). In opdracht van de gemeente bouwt ProRail een nieuwe busbrug over het spoor die het busstation straks met het centrum van Zwolle verbindt. Door de verplaatsing van het busstation ontstaat er ruimte om spoor 16 te verleggen. Hierdoor kan het perron (zijde Oosterlaan) worden verbreed. 

Nieuws

Werkzaamheden bij Herfte nu ook uit de startblokken

Zwolle - Ceintuurbaan
Overzicht aanleg in- en uitritten Ceintuurbaan naar bouwweg richting Herfte
2019 Is NoorderSpoort in opdracht van ProRail op verschillende locaties van het spoor tussen station Zwolle en Herfte gestart met werkzaamheden in voorbereiding op de spoorverdubbeling en de bouw van de dive-under bij Herfte. In september 2018 was NoorderSpoort al gestart met de vernieuwing van de opstelsporen bij Windesheim dat geheel wordt vernieuwd en voorzien van een vloeistofdichte folie ter bescherming van het drinkwater. De aannemer bereidt het werkgebied nu dus uit richting Herfte.
Gepubliceerd op

Start voorbereidende werkzaamheden tussen station Zwolle en Herfte

Zwolle - Mimosastraat
Vanaf maandag 21 januari start aannemer NoorderSpoort in opdracht van ProRail met de spoorverdubbeling tussen station Zwolle en Herfte. De aannemer voert eerst enkele voorbereidende werkzaamheden uit zoals de aanleg van een tijdelijke inrit bij de Deventerstraatweg voor het bouwverkeer dat naar het werkterrein richting Herfte rijdt v.v..
Gepubliceerd op

Aanmelden nieuwsbrief

Planning

  • 2017: start bouw busbrug Zwolle
  • 2018: start bouw spooruitbreiding Zwolle-Herfte
  • 2019: busbrug Zwolle gereed
  • 2021: spooruitbreiding Zwolle-Herfte gereed

Contact