Zwolle

Zwolle is één van de belangrijkste spoorknooppunten van Nederland. Een onmisbare schakel tussen Noordoost-Nederland en de Randstad. Op station Zwolle komen elk half uur treinen aan uit acht richtingen. Steeds meer treinreizigers stappen hier op de trein, of maken een overstap. Daarom maken we de sporen in Zwolle klaar voor de toekomst door sporen en wissels slimmer in te richten. Straks heeft station Zwolle betere overstapmogelijkheden en aansluitingen zodat jij voortaan soepeler kunt reizen en op tijd op je bestemming aankomt.

Betere dienstregeling

Hoe beter treinen op elkaar aansluiten, hoe soepeler en sneller de treinreis gaat. Er kunnen dan ook meer treinen rijden. Om de dienstregeling te verbeteren, is er ruimte op het spoor nodig. We richten sporen en wissels aan de oostzijde van Zwolle slimmer in. Daarnaast verdubbelen we het spoor vanaf Zwolle tot de splitsing bij Herfte en bouwen we een vrije spoorkruising bij Herfte. Hierdoor kunnen de treinen tussen Zwolle en Meppel of Emmen in één keer doorrijden, zonder op elkaar te hoeven wachten.

Extra opstelsporen bij Windesheim

Bij het opstelterrein ten zuidwesten van station Zwolle (bij Windesheim) leggen we extra sporen aan, waardoor er meer treinen kunnen parkeren. NedTrain bouwt vervolgens een treinwasinstallatie en een technisch centrum voor het onderhouden en reinigen van de treinen.

Busstation bij station Zwolle verplaatst

Gemeente Zwolle verplaatst het busstation aan de centrumzijde van het treinstation, naar de zuidkant (Hanzeland). In opdracht van de gemeente bouwt ProRail een nieuwe busbrug over het spoor die het busstation straks met het centrum van Zwolle verbindt. Door de verplaatsing van het busstation ontstaat er ruimte om spoor 16 te verleggen. Hierdoor kan het perron (zijde Oosterlaan) worden verbreed. 

Nieuws

Giga-klus Zwolle geklaard en sporen weer in dienst!

Met man en macht, de laatste hand aan het werk in Zwolle.
Met man en macht, de laatste hand aan het werk in Zwolle.
Vanaf zondagavond 23:00 uur zijn de sporen in Zwolle weer geschikt voor treinverkeer. Om dit mogelijk te maken is er tijdens de '16-daagse' gigantisch hard gebuffeld in Zwolle. We werkten aan sporen, bovenleiding, treinbeveiliging en perrons met een geweldig resultaat. De vrouwen en mannen van alle uitvoerders verdienen een enorm compliment. En de reiziger profiteert!
Gepubliceerd op

Toegankelijke en comfortabele perrons

Zwolle
Station Zwolle is sinds zaterdag 30 juni buiten dienst. ProRail werkt met aannemer Strukton Rail, Movares, fa. Molhoek CCT en Sweko Nederland al 14 dagen met man en macht 24/7 aan een enorm aantal klussen tegelijkertijd. Firma Molhoek werkt aan de verbetering van de perrons. Sommige perrons worden ingekort en andere verlengd. In het vierde bouwjournaal van vrijdag 13 juli onder andere de reiziger aan het woord en aandacht voor de metamorfose op de perrons.
Gepubliceerd op

Anti Spaghetti-rails, Pro Strakker spoor

Zwolle
Pier op werkbezoek
In Zwolle gaat tijdens de ’16-daagse’ het spoorsysteem rigoureus op de schop om de treinreis voor reizigers soepeler te laten verlopen en het aantal storingen te verminderen. Na het tweede bouwjournaal van zaterdag 3 juli over de ombouw van de treinbeveiliging nu in het derde bouwjournaal van maandag 9 juli aandacht voor de metamorfose op het spoor zelf.
Gepubliceerd op

Aanmelden nieuwsbrief

Planning

  • 2017: start bouw busbrug Zwolle
  • 2018: start bouw spooruitbreiding Zwolle-Herfte
  • 2019: busbrug Zwolle gereed
  • 2021: spooruitbreiding Zwolle-Herfte gereed

Contact