Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Kom kijken op de Dag van de Bouw 18 juni

Nieuws

13 juni 2022

De bouwplaats van Dura Vermeer in Zwolle is verboden toegang. Maar niet tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni 2022! Van 10:00 tot 13:00 uur kan iedereen ontdekken hoe je dat eigenlijk doet: een fietstunnel onder een spoor bouwen.

Leuk voor jong en oud

De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud. Dura Vermeer zorgt samen met ProRail en de provincie Overijssel voor een gevarieerd programma. Zo kun je niet alleen een rondje op de bouwplaats lopen en werkvoertuigen bekijken, voor kinderen is er een theatervoorstelling, springkussen en een zoekkaart waarmee je een speurtocht over de bouwplaats maakt. Ook zijn er veel medewerkers aanwezig die uitleg kunnen geven over het project. 

Lees hier meer over de Dag van de Bouw

Dag van de bouw

De jaarlijkse Dag van de Bouw is dé open dag van de Nederlandse bouwsector. Op deze dag zie je in Zwolle niet alleen hoe ver dit project gevorderd is, je krijgt ook uitleg over hoe de bouw van zo’n fietstunnel in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Toegang werkterrein

Iedereen is welkom tussen 10:00 en 13:00 uur. De ingang van de bouwplaats bevindt zich ter hoogte van de Hessenweg 25 in Zwolle. Auto’s kunnen naast het bouwterrein parkeren. Woon je in de buurt? Kom dan met de fiets.

Plattegrond Dag van de bouw Zwolle Fietstunnel
Plattegrond Dag van de bouw Zwolle Fietstunnel

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers