Mijlpaal voor nieuw gebouw Kynologenclub

Het nieuwe clubgebouw van de Kynologenclub staat! Het oude clubgebouw van de hondensportclub stond te dicht bij de plek waar de extra sporen komen tussen Zwolle en Herfte. Om de spoorverdubbeling te realiseren, moest het oude clubgebouw dus plaats maken.
Het nieuwe gebouw van de kynologenclub in Zwolle
Het nieuwe gebouw van de kynologenclub

Spoorverdubbeling Zwolle-Herfte

We verdubbelen de sporen tussen Zwolle en Herfte van twee naar vier en er komt een zogenaamde dive-under waardoor treinen elkaar boven- en onderlangs kruisen. Hierdoor gaat het spoor richting Emmen onder het spoor door richting Meppel en hoeven treinen niet meer op elkaar te wachten. 

In overleg

Tijdens de variantenstudie voor de spoorverdubbeling in 2015 kwam al snel naar voren dat het oude clubgebouw mogelijk te dicht bij het nieuwe spoor zou komen te liggen. Het projectteam Zwollespoort is daarop al vroeg het gesprek aangegaan met de kynologenclub. Samen zijn oplossingen onderzocht waarbij we oog hadden voor elkaars belangen. De Kynologenclub begreep dat het spoor verdubbeld moest worden en dat dit overlast zou geven, wij begrepen dat de vereniging door moest met haar trainingen en activiteiten. Het verplaatsen van het bestaande clubgebouw bleek bouwkundig niet mogelijk. Bouwbedrijf Kolthof heeft daarom, met haar architect Andries Visser, een mooi ontwerp gemaakt. 

Door op een open en vooral transparante manier samen te werken is het gelukt om samen iets heel moois neer te zetten. Iets waar we allemaal trots op kunnen zijn.

Het nieuwe gebouw voor de 800-leden tellende hondensportclub staat dus inmiddels op zijn voeten op voldoende afstand van het toekomstige spoor. Met zonnepanelen op de daken gaat de club zelf energie op wekken. Klaar voor een lange toekomst dus!

De sloop van het oude gebouw van de kynologenclub in Zwolle

Vorige week is aannemer NoorderSpoort begonnen met het slopen van het oude clubgebouw. Daarnaast is door Noorderspoort drainage aangebracht in de trainingsvelden en nieuw gras ingezaaid. Aan het einde van de zomer wordt het nieuwe gebouw op feestelijke wijze officieel geopend. 

Gepubliceerd op