Station Zwolle Stadshagen opent 15 december

Provincie Overijssel besluit station Zwolle Stadshagen per 15 december te openen. ‘We zijn als ProRail ontzettend blij dat het nu echt zover is. Samen met vervoerder Keolis en de provincie werken we hier hard voor. Heel fijn als het dan ook lukt! Vanaf de nieuwe dienstregeling kunnen reizigers met de trein van en naar Stadshagen komen,' zegt regiodirecteur Dorothé Wennekendonk.
De trein van Keolis op de Kamperlijn stopt vanaf 15 december ook op station Zwolle Stadshagen.
De trein van Keolis op de Kamperlijn stopt vanaf 15 december ook op station Zwolle Stadshagen.

Nieuw station

De Kamperlijn tussen Kampen en Zwolle is in 2017 volledig vernieuwd. Ook bouwden we een onderdoorgang en een nieuw station, Zwolle Stadshagen. Voor oplevering bleek de ondergrond echter niet stabiel genoeg voor de beoogde snelheidsverhoging. Het nieuwe tussenstation konden we daardoor niet direct in de dienstregeling inpassen. Maar door maatregelen is dat nu toch gelukt. Meer daarover lees je in dit persbericht.

Meer reizigers

De lijn van Kampen naar Zwolle kent een lange geschiedenis en vervult een belangrijke verbinding voor duizenden reizigers per dag. Een groot deel daarvan reist na Zwolle verder en hebben belang bij snelle aansluitingen. Die blijven in de nieuwe situatie grotendeels behouden. Het is de verwachting dat het reizigersaantal verder zal toenemen nu dit nieuwe tussenstation in gebruik wordt genomen.  

Gepubliceerd op