Nieuwsberichten

Hinder wagenladingvervoer door storing hoofdrailrem Kijfhoek

Archieffoto emplacement Kijfhoek
Een hoofdrailrem op goederenemplacement Kijfhoek functioneert momenteel niet. Dit blijkt nadat er eerder werkzaamheden aan deze hoofdrailrem zijn geweest. We werken hard aan een oplossing. Wanneer de problemen verholpen zijn, is helaas nog niet bekend. Deze storing heeft forse gevolgen voor het wagenladingvervoer van DB Cargo. ProRail betreurt dat.
Gepubliceerd op

ProRail zoekt treinverkeersleiders in getroffen sectoren

Treinverkeersleiders
ProRail start vandaag opnieuw met een wervingscampagne voor de functie van treinverkeersleider. In tijden waarin organisaties in hun personeelsbestand snijden hoopt ProRail werknemers die hun baan verliezen tijdens de coronacrisis een helpende hand te reiken. De spoorbeheerder kampt namelijk juist met een tekort aan treinverkeersleiders. Er worden voor de komende jaren honderden nieuwe medewerkers gezocht om het groeiend aantal treinen te kunnen laten rijden.
Gepubliceerd op

Middeleeuwse zwaarden en prehistorische bijlen

Uitzicht op het spoor bij Nijmegen, foto door Richard Brunsveld via Unsplash
Er komt af en toe echt wat bijzonders naar boven als ProRail aan het spoor werkt: van middeleeuwse zwaarden tot de oudste telescoop van Nederland en zelfs een complete ‘verdwenen’ stadsmuur. De belangrijkste archeologische vondsten uit de 180-jarige geschiedenis van het spoor zijn vanaf nu te zien in de tentoonstelling Retourtje verleden, in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.
Gepubliceerd op

Op weg naar energieneutraal Delft Campus

Kapspant plaatsen op Delft Campus
Afgelopen weekend heeft ProRail samen met Strukton een begin gemaakt met de duurzame en gezichtsbepalende perronkap van Delft Campus. De kap bestaat volledig uit zonnepanelen en zal zelf alle energie opbrengen die het station nodig heeft. Dit weekend zijn de kolommen en spanten geplaats die de perronkap gaan dragen. Een fototerugblik.
Gepubliceerd op

Treinverkeer rond Geldermalsen verstoord door systeemstoring

Een archieffoto van een sein
Door een systeemstoring was er zaterdagochtend 21 november van 6:30 uur tot 9:30 uur geen treinverkeer mogelijk van en naar Geldermalsen. Monteurs van de spooraannemer en specialisten van ProRail gingen aan het werk om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen, waarna het treinverkeer in de loop van de ochtend weer kon worden opgestart.
Gepubliceerd op

Internationale trein krijgt vleugels

Station Schiphol: de trein moet vaker een alternatief worden voor het vliegtuig
Versterk de internationale trein, zodat deze voor meer reizigers een aantrekkelijk alternatief wordt voor korte vluchten. Dat is de ambitie van de ‘Actieagenda Trein en Luchtvaart’ die vandaag aan de Tweede Kamer is gestuurd. De agenda is in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat opgesteld door Schiphol, ProRail, KLM en NS.
Gepubliceerd op