‘De Handhavers’ op pad met Loek en Esther

De Eindhovense incidentenbestrijders Loek en Esther maken zondagavond hun opwachting in het SBS6 televisieprogramma ‘De Handhavers’.
Loek en Esther op pad met 'De Handhavers' van SBS6
Loek en Esther op pad met 'De Handhavers' van SBS6

Hoe reageren mensen als ze worden aangesproken op een overtreding? Hoe ervaren handhavers dit en hoe ziet hun werkdag er eigenlijk uit? Met die insteek volgt SBS6 het werk van 'De Handhavers' van gemeenten, openbaar vervoerbedrijven en ProRail in de gelijknamige realityserie. Het levert volgens de makers grappige, trieste, maar soms ook heftige beelden op. 

Loek en Esther 

Zondagavond zitten de incidentenbestrijders Loek en Esther voor het eerst in de uitzending. Zij gaan vanuit Eindhoven samen regelmatig op pad om te zorgen voor een veilig en betrouwbaar spoor. Het gaat om meer dan het schrijven van bonnen bij overwegen voor het negeren van de rode lichten. Loek en Esther helpen ook bij calamiteiten en acteren op alles wat kan leiden tot gevaarlijke situaties en verstoring van het treinverkeer. 

Loek en Esther op pad met 'De Handhavers' van SBS6

Onze handhavers dagelijks volgen? 

Wil je het werk van onze handhavers dagelijks volgen? Dat kan! Op twitter delen incidentenbestrijders dag en nacht hun ervaringen in woord en beeld. Ook Esther en Loek doen daar aan mee. De complete lijst van incidentenbestrijders vind je hier. Je kunt je abonneren op de Twitterlijst, maar je kunt ze natuurlijk ook persoonlijk volgen. 

24/7 paraat 

De incidentenbestrijders van ProRail staan 24/7 paraat om uit te rukken bij calamiteiten. Hun taak is het spoor zo snel mogelijk weer vrij te maken zodat de treinen weer kunnen rijden. Veel incidentenbestrijders hebben ook een bevoegdheid als “buitengewoon opsporingsambtenaar”. Daarmee kunnen ze actief optreden tegen bijvoorbeeld vandalen, koperdieven of spoorlopers. Dat alles om te zorgen voor een veilig en betrouwbaar spoor zodat u als reiziger op tijd op uw bestemming aankomt.

 

Gepubliceerd op