Even geen zin in voetbal? Kijk naar de sloop van de Botlekbrug

Voor wie zaterdag even geen zin heeft in voetbal: we gaan weer aan de bak met de sloop van de oude Botlekbrug. In de schaduw van de nieuwe staat steeds een stukje minder van de ouwe blauwe. Zaterdag 11 november verdwijnt er weer een flink brok. Live meekijken kan, via een webcam.
Uithijsen oude Botlekbrug, zondag 8 oktober 2017
Webcam

 

Steeds een beetje minder

De oude Botlekbrug in Rotterdam verdwijnt stukje bij beetje uit beeld. Zaterdag 11 november worden verschillende brugdelen weggehaald. De weekenden daarna verdwijnen de heftorens. Later dit jaar volgen dan nog de pijlers en de rest van de brug.

Betere doorstroming voor weg, spoor en scheepvaart

ProRail, Rijkswaterstaat en aannemer A-Lanes werken aan de aanleg van een nieuwe spoorverbinding en een verbinding voor voetgangers en (brom)fietsers over de nieuwe Botlekbrug. De nieuwe brug kan meer weg- en treinverkeer aan dan de oude, en ook het scheepvaartverkeer profiteert: schepen kunnen na de sloop van de oude brug aan beide kanten tegelijk passeren, waardoor ze niet meer op elkaar hoeven te wachten.

Over de Botlekbrug

De nieuwe Botlekbrug is een van de grootste hefbruggen in Europa. De brug is sinds 2015 in gebruik. Hij vormt een belangrijke schakel voor weg-, spoor- en scheepvaartverkeer. De enorme afmetingen en gewichten, het grote aantal openingen, de hoge snelheid waarmee de brugdekken op en neer gaan en de combinatie van spoor- en wegverkeer maken de brug uniek in zijn soort.

Gepubliceerd op