Herfstvakantie: werkzaamheden van Groningen tot aan Maastricht

ProRail werkt in de herfstvakantie op verschillende plekken in het land aan het spoor. We saneren wissels, heffen overwegen op en vervangen de treinbeveiliging. Ga je er in de herfstvakantie op uit? Raadpleeg dan voor vertrek de reisplanner van je vervoerder.
Twee treinen op station Zuidhorn

Een greep uit de werkzaamheden

We hebben de grootste werkzaamheden op een rij gezet:

  • In Groningen en Friesland brengen we onder andere een tweede spoordek aan en werken we een spooronderdoorgang af.
  • In Boxtel verwijderen we negen wissels. Tussen Eindhoven en Tilburg/Den Bosch vinden reguliere onderhoudswerkzaamheden plaats.
  • Op het station en het opstelterrein in Nijmegen werken we aan sporen en wissels. Daarnaast wordt de bovenleiding in Elst aangepakt en vernieuwen we een deel van het spoor nabij de Waalbrug.
  • Op het traject Maastricht-Heerlen vernieuwen we ruim zeven kilometer spoor. Ook worden twee wissels en twee overwegen vervangen.

Werkzaamheden in Twente

Ook in Twente werken we aan het spoor. In Oldenzaal en Hengelo vernieuwen we het spoor en vervangen we wissels. Ook vinden op station Hengelo schilderwerkzaamheden plaats. Op station Almelo vervangen we de keerwanden van een perron en vervangen we enkele portalen voor de bovenleiding op het traject Almelo-Hengelo.

In Borne pakken we de spoorwegovergang in de Deldensestraat aan. We scheiden hier het fietsverkeer van het autoverkeer. Ook krijgt het fietspad een eigen beveiligingsinstallatie. Op station  

Tussen 21 en 25 oktober worden op verschillende trajecten bussen ingezet. Raadpleeg voor vertrek de reisplanner of kijk op keolisblauwnet.nl.

Herfstvakantie

Scholen in Zuid-Nederland hebben herfstvakantie van 14 tot en met 18 oktober. Scholieren in Noord- en Midden-Nederland zijn een week later vrij: van 21 tot en met 25 oktober. ProRail werkt vooral in weekenden en vakantieperiodes aan het spoor omdat er dan minder mensen met de trein reizen. We stemmen dit altijd af met vervoerders en consumentenorganisaties. 

Gepubliceerd op