Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Spoorbrug Zuidhorn in gebruik

Nieuws

2 oktober 2017

ProRail sloot dit weekend de sporen aan en vanmorgen, maandag 2 oktober, reed de eerste trein over de spoorbrug bij Zuidhorn. Daarmee is deze blikvanger voor de regio in dienst gekomen, een mijlpaal!

Spoed

Vanmorgen rond 6.00 uur stond de eerste trein gepland om de brug als eerste te berijden. Door een noodzakelijke spoedreparatie aan het beveiligingssyteem in het spoor werd de trein van 9.29u vanuit Zuidhorn richting Leeuwarden de eerste die de spoorbrug nam. 

Sloop

Na deze aansluiting van de sporen volgen nog deze stappen:

  • Zaterdag 7 oktober, 07.00-19.00 uur verwijderen oude spoorbrug. Tijdens het verwijderen van de oude spoorbrug is de vaarweg gestremd.
  • Daarna tot eind december werken we aan de verwijdering van de oude landhoofden. 
  • Vanaf januari 2018 werken we aan damwanden. Daarmee is de bouw van de nieuwe brug en sloop van de oude brug klaar. In de omgeving van de nieuwe brug werkt de gemeente nog aan groen aanplant en wegen.

Meer informatie op de projectpagina van deze brug: https://www.prorail.nl/projecten/spoorbrug-zuidhorn

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers