: Perronrand­beveiliging

Drie ondernemers gaan met een budget van 180.000 euro hun innovaties voor 'perronrandbeveiliging' verder ontwikkelen. Dat is de uitkomst van de haalbaarheidsstudie naar acht ideeën die zijn ingediend voor de wedstrijd SBIR (Small Business Innovation Research). Lees hieronder de oplossingen van deze innovatieve bedrijven.

CCC Projects & Engineering

CCC Projects & Engineering ontwikkelt een perronrandbeveiliging die ongelukken als gevolg van drukte voorkomt, zoals bijvoorbeeld vallen van het perron. Deze perronrandbeveiliging verhoogt het gevoel van veiligheid, helpt om suïcidepogingen moeilijker te maken en heeft zo min mogelijk impact op het perron. Het is een duurzame, modulaire oplossing die nauwelijks invloed heeft op de normale afwikkeling van de transfers. Daarnaast is het relatief simpel te integreren en geeft het de reiziger een comfortabel gevoel op het perron. De constructie wordt robuust uitgevoerd en met behulp van sterkteberekeningen doorgerekend.

ForeyeT

Het project Intelligent Platform Bar Lite (IPBL) van ForeyeT is een innovatieve LED-verlichtingsstrip met radar- en akoestische signalering voor op perrons. Dit product geeft reizigers aan waar een trein stopt en maakt de locatie van de deuren zichtbaar. Op basis van radartechnologie kan de IPBL drukte identificeren. Daarnaast signaleert de IPBL wanneer iemand (onbewust) op het spoor terecht dreigt te komen.

Een innovatieve LED-verlichtingsstrip met radar- en akoestische signalering van ForeyeT
Een innovatieve LED-verlichtingsstrip met radar- en akoestische signalering van ForeyeT

KITT Engineering

KITT Engineering heeft een oplossing om real time de situatie op perrons te controleren. Hierbij worden innovatieve modules ingezet die niet op camera’s zijn gebaseerd. Deze modules signaleren en geven aanwijzingen. Ze werken zonder aansturing van een ander apparaat en kunnen zonder kabels worden aangebracht. Het systeem stimuleert, wanneer nodig, de reizigers op subtiele manier tot veiliger gedrag.

Real time controle op perrons van KITT Engineering
Real time controle op perrons van KITT Engineering

Nieuws over dit onderwerp

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers