Nieuwe tunnel station Haren

Voetgangers en fietsers gaan er flink op vooruit in Haren. Een nieuwe, moderne tunnel bij het station gaat voor een veilige verbinding zorgen tussen het westelijk deel van Haren en Oosterhaar. Maar dat is niet het enige. We pakken we het hele stationsgebied aan: van de riolering tot aan de inrichting van station en stationsplein.

Het stationsgebied

‘Station Haren verbindt’ is een gezamenlijk project dat we samen met de gemeente Haren, de regio Groningen-Assen, provincie Groningen, het Rijk en NS uitvoeren. Hoogtepunt is de nieuwe tunnel. Maar het hele stationsgebied wordt gemoderniseerd. Een nieuw P+R terrein is al in gebruik. Daarnaast komen er meer fietsenstallingen, de omgeving wordt mooier en het station krijgt een veilige toegang, een aangenamere wachtruimte en twee liften.

De tunnel

De nieuwe tunnel is een investering in de eenheid van het dorp en daarmee van grote betekenis. Alle fietsers gaan er flink op vooruit, maar vooral schoolgaande jeugd. Zij hoeven niet meer over de drukke kruising. Het centrum en de scholen bij het station worden beter bereikbaar. Hetzelfde geldt voor de verschillende woonwijken. De tunnel is voor een deel open wat een veilig en ruimtelijk gevoel geeft.

Modernisering station

De tunnel maakt ook een veilige toegang tot het station mogelijk. In de entree van de tunnel komen twee liften en trappen naar de twee perrons van het station. Met nieuwe bankjes en een opknapbeurt van het gebouwtje op het perron wordt het wachten aangenamer. 

Planning

Tijdens het weekend van Hemelvaart 2018 is aannemer Reimert gestart met de bouw van stalen damwanden voor de tunnel. Door tegenslag met het plaatsen van de oorspronkelijke 3 tunneldekken loopt het werk uit. Inmiddels zijn 2 tunneldekken geplaatst. Het laatste dek plaatst de aannemer in de 2e helft van februari 2019. Hierna zal de onderdoorgang echt vorm gaan krijgen omdat dan de vloer en wanden worden gestort en de betonnen delen geplaatst worden. Vervolgens kunnen de trappen en liften in gebruik genomen worden. Later wordt bekend wanneer alle werkzaamheden zijn afgerond.

Nieuws

Vacatures

Werk jij mee aan vervoer waar Nederland beter van wordt? Bekijk onze vacatures op Werken bij ProRail.

Contact

Heeft u een vraag? Via www.mjpgspoor.nl kunt u uw vraag over het MJPG stellen.