Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Wat zijn specifieke maatregelen binnen LVO?

Veelgestelde vraag

Voor sommige overwegen zijn generieke maatregelen niet afdoende. Dan zijn specifieke maatregelen gewenst. De aanvragers van specifieke maatregelen zijn wegbeheerders en/of decentrale overheden. Zij kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage vanuit het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO). Daarvoor gelden wel strikte voorwaarden:

  • Het Rijk draagt maximaal 50 procent van de meest kosteneffectieve oplossing bij. Is een maatregel niet kosteneffectief? Dan kan het Rijk besluiten een vaste bijdrage te doen.
  • De aanvrager moet bereid zijn om samen met het LVO-team te zoeken naar meerdere innovatieve en kosteneffectieve oplossingen. Waarbij aandacht is voor zowel spoor, wegverkeer als de omgeving. Zo stimuleert het LVO een integrale aanpak. Het doel hiervan is het aantal incidenten op zoveel mogelijk overwegen te verminderen.

Lees hier meer over het LVO.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers