Wat is een VL/ICB-post en wat doen jullie daar?

Veelgestelde vraag

VL staat voor Verkeers­leiding. Verkeers­leiding stuurt het trein­verkeer aan en levert actuele reis­informatie. Ook heeft zij de coördinatie bij calamiteiten op en rond het spoor.

De Verkeers­leiding zorgt voor een zo snel mogelijk herstel van het trein­verkeer. De circa 1.400 medewerkers zijn daarmee de logistieke ‘spin in het web’ van het railverkeer van de 34 reizigers- en goederenvervoerders in Nederland. Er zijn 12 VL-posten verdeeld over het land.

Lees meer over het vakgebied van de treinverkeersleider op onze 'werken bij ProRail' website.

ICB staat voor Incidentenbestrijding. Incidentenbestrijding is verantwoordelijk voor het ‘vrijbaan maken’ na een incident op het spoor, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Daarnaast ondersteunt ICB de (overheids)hulpdiensten bij redding en bestrijding. ICB beschikt over speciaal uitgeruste voertuigen die met blauw zwaailicht mogen rijden. De medewerkers zijn tevens gespecialiseerd in het omgaan met gevaarlijke stoffen.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers