Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Zomerwerk 2023 : Tilburg

Van 14 tot 19 augustus werken we bij Tilburg onder meer aan spoor, bovenleiding, perrons, wisselverwarming en treinbeveiliging. Ook op de rest van het tracé voeren we werkzaamheden uit, zoals bij Rijen, waar we een onderdoorgang onder het spoor schuiven.

ProRail blijft station Tilburg vernieuwen. Het station heeft in 2015 al een nieuwe doorgang gekregen en het ‘kroepoekdak’ is opgeknapt. In 2020 en 2021 openden we nieuwe fietsenstallingen aan de noordzijde en aan de zuidzijde. Als volgende stap gaat onze aannemer het spoor aanpassen bij station Tilburg, station Tilburg Universiteit en het spoor tussen deze beide stations.

Een belangrijk onderdeel is de bouw van een vierde perron op station Tilburg, zodat er meer ruimte is voor reizigers en er meer treinen kunnen aankomen en vertrekken. Steeds meer mensen reizen dagelijks met de trein. De aanpassingen aan station Tilburg maken deel uit van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer op het traject Breda-Eindhoven.

Lees meer over het programma Lees meer over het programma

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers