Zomerwerk 2023 : Zeeuwse Lijn

Van 9 tot en met 17 juni laat ProRail over een traject van vijftig kilometer een grote wijziging aan de sporen op de Zeeuwse lijn uitvoeren. Daardoor is die periode geen treinverkeer mogelijk op deze route. Zo verwijdert de aannemer op zes werkplekken (Bergen op Zoom, Rilland-Bath, Kruiningen, Yerseke, Goes en ’s Heer Arendskerke) in totaal 22 wissels en legt deze op drie plekken nieuwe wissels neer.

De aannemer werkt daarnaast aan een nieuwe railinzetplaats en past diverse overwegen en overpaden aan. Andere werkzaamheden: aanleg inspectiepaden en raildempers en vernieuwing spoorstaven in overwegen. Door de wijziging wordt een aantal emplacementen opgeheven, sporen en bovenleiding zijn straks aangepast en de treinbeveiliging is dan volledig aan de nieuwe situatie aangepast en getest.

Deze grote operatie zorgt ervoor dat veel sporen die einde levensduur waren, straks zijn weggehaald of vervangen. Hierdoor neemt de kans op storingen op de Zeeuwse Lijn aanzienlijk af. Naast alle aanpassingen aan de Zeeuwse Lijn hebben ook veel andere projecten werkzaamheden uitgevoerd in dezelfde buitendienststelling, in totaal gaat het om 23 werkplekken met diverse spoorvernieuwings- en onderhoudswerkzaamheden.

Lees het nieuwsbericht hierover Lees het nieuwsbericht hierover

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers