Meer weten over Spoordata?

Werken met betrouwbare, toegankelijke assetinformatie is essentieel om ons spoor goed te onderhouden. Op donderdag 12 september delen Raymond Soeters en Thymo van den Brug van ProRail om 12.30 uur in een webinar de laatste ontwikkelingen rond de digitalisering van de assetketen en de bijdrage van het lerend netwerk SpoorData daaraan. Deelname is gratis
Puntenwolk Utrecht Centraal
Utrecht Centraal in beeld gebracht door middel van laserscan vanuit helicopter

In het lerend netwerk SpoorData werken ProRail, aannemers en ingenieursbureaus samen om alle informatie over beveiliging, overwegen en spoor op een goede manier te ontsluiten.

Digitalisering van de assetketen

De mobiliteitsvraag op het spoor groeit sterk. We moeten meer treinen laten rijden over bestaand spoor om meer reizigers te kunnen vervoeren. Om aan die vraag te kunnen voldoen, is digitalisering van de assetketen hard nodig. ProRail werkt aan verschillende aspecten van die digitalisering om uiteindelijk efficiënter te werken, hinder te reduceren en de CO2-uitstoot omlaag te brengen. In het webinar vertellen Raymond en Thymo over actuele en toekomstige ontwikkelingen aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden.

Lerend netwerk SpoorData

Een aantal ontwikkelingen in de roadmap is mede geïnitieerd of versneld door het lerend netwerk SpoorData. Sinds 2017 werken ongeveer veertig deelnemers van ProRail, aannemers en ingenieursbureaus daarin samen. In dit webinar hoor je hoe het lerend netwerk SpoorData werkt en - als je daar interesse in hebt - hoe je je erbij kunt aansluiten.

Meedoen

Het webinar kun je online volgen met een pc of laptop, of via een app op je tablet of smartphone. Als je wilt meedoen, reserveer dan in je agenda:

Webinar over digitalisering assetketen ProRail

Donderdag 12 september 2019 van 12.30 tot 13.00 uur

Toegang via https://ennuonline.adobeconnect.com/spoordata (geen wachtwoord nodig)

Spoordatacongres

Meer weten over Spoordata en alle ontwikkelingen? Op 10 oktober organiseert ProRail het spoordatacongres. Kijk op www.spoordata.nl/congres voor meer informatie.

Gepubliceerd op