Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

18-06-2022 : Dag van de Bouw

Op zaterdag 18 juni 2022 is de Dag van de Bouw. Hét moment om een blik achter bouwhekken op de bouwplaats te nemen bij projecten in de buurt. Ook bouwprojecten van ProRail doen mee en geven jong en oud een inkijkje. Hier vind je welke projecten deelnemen. Tip: vergeet niet om stevige schoenen aan te trekken.

Onderdoorgang Diemen

Loop als één van de eersten onder de nieuwe spooronderdoorgang in Diemen. Aannemerscombinatie Mobilis-Hegeman heeft hier een speciale looproute opgesteld waarbij je, bij hoge uitzondering, zonder persoonlijke beschermingsmiddelen een rondje langs alle werkzaamheden maakt. Er is een looproute die langs alle bouwactiviteiten leidt en verschillende teamleden van het project zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Tijd | 10:00 - 14:00 uur
Locatie | Ouddiemerlaan, Diemen
Aanmelden niet nodig

Lees meer

Station Amsterdam Zuid

Dit station is het snelst groeiende station van Nederland en hard op weg het een na grootste station van Amsterdam te worden. Het station ligt nu nog ingeklemd tussen de rijbanen van de A10 Zuid, maar als deze straks ondergronds gaan, ontstaat er ruimte. Maak kennis met dit dynamische gebied waar werken, wonen en leven samenkomen.

Tijd | 10:00 - 16:00 uur
Locatie | Gustav Mahlerplein, Amsterdam
Aanmelden

Lees meer

Station Groningen

De komende jaren maken we station Groningen klaar voor de toekomst. Het station gaat ruimte bieden aan meer treinen. Regionale reizigers hoeven straks niet meer over te stappen, omdat we de regionale sporen doortrekken. Er wordt inmiddels flink gebouwd. Bezoekers kunnen een rondje op de bouwplaats lopen en mogen zelfs de bouwkuip aan de zuidzijde bezoeken. Er zijn ook leuke activiteiten voor kinderen.

Tijd | 10:00 - 16:00 uur
Locatie
 | Achterweg 1, Groningen (zuidzijde station)
Aanmelden niet nodig

Lees meer

Tunnel Hilversum

De bouw van de dubbellaags Alexiatunnel van 249 meter is een huzarenstukje voor de ondergrondse bouw. Samen met gemeente Hilversum, provincie Noord-Holland en aannemer BAM werkt ProRail aan deze tunnel. De Dag van de Bouw geeft een mooie kans om door de nieuwe tunnel te lopen. Er is een bioscoop met filmpjes, een maquette, photobooth, verschillende marktkraampjes en er staat iets lekkers voor bezoekers klaar. Ook leuk voor kinderen.

Tijd | 10:00 - 15:00 uur
Locatie 
| Snelverkeerstunnel (Alexiatunnel)
Aanmelden niet nodig

Lees meer

Fietstunnel Zwolle

Neem een kijkje onder de spoorlijn Zwolle-Meppel ter hoogte van de Oude Hessenweg. Daar bouwt ProRail samen met Dura Vermeer aan een nieuwe fietstunnel. Je kunt een rondje op de bouwplaats lopen en werkvoertuigen bekijken en voor kinderen is er een theatervoorstelling, springkussen en een zoekkaart waarmee je een speurtocht over de bouwplaats maakt. Ook zijn er veel medewerkers aanwezig die uitleg kunnen geven over het project.

Tijd | 10:00 - 13:00 uur
Locatie | Hessenweg 25, Zwolle
Aanmelden niet nodig

Lees meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers