Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Aanbesteding voor aanleg tijdelijk spoor Vught start later

Nieuws

11 november 2021

ProRail start later met de aanbesteding van de eerste bouwstap, de aanleg van het tijdelijk spoor voor het project PHS Den Bosch – Vught. Aanleiding is dat op dit moment de beroepsprocedure van het Tracébesluit PHS Meteren-Boxtel nog loopt bij de Raad van State.

Later dan gehoopt

Er is nog geen datum bekend waarop de zitting plaatsvindt en de beroepen zullen worden behandeld. ProRail kan pas starten met de bouw als het Tracébesluit onherroepelijk is. Het Tracébesluit gaat over de aanleg van onder andere het tijdelijk spoor en de verdiepte ligging in Vught. Het later starten van de aanbesteding betekent dat we ook de bouw later starten dan we hadden gehoopt. Hierdoor kan het tijdelijk spoor niet in 2024 in gebruik worden genomen. Op het moment dat duidelijk is wanneer de Raad van State een uitspraak doet, kan een nieuwe planning worden opgesteld.

Op dit moment bevindt het project zich in de voorbereidingsfase van de bouw van het tijdelijke spoor en de verdiepte ligging. We zijn bezig met het opstellen van de contractstukken voor het tijdelijke spoor en de verdiepte ligging en we bereiden de verleggingen van de kabels en leidingen voor. Binnenkort gaan we ook de eerste noodzakelijke vergunningen aanvragen.  

Op de hoogte blijven

Blijf op de hoogte van de voortgang van de voorbereidende werkzaamheden en in de toekomst over de bouw. Meld je via onderstaande button aan voor digitale nieuwsbrief van PHS Den Bosch - Vught.

Nieuwsbrief

Vragen

Heb je al vragen over de werkzaamheden, neem dan gerust contact op. je kunt ProRail bereiken via het contactformulier of door te bellen met 0800-7767245 (gratis). 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers