Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Aanleg raildempers komend voorjaar

Nieuws

14 december 2022

Het spoor wordt merkbaar stiller. En dat is prettig voor mensen die naast het spoor wonen. Afgelopen tijd hebben we op verschillende plaatsen in Nederland raildempers geplaatst. Komende maanden gaan we hiermee door.

Wat zijn raildempers?

De raildempers zijn een van de maatregelen die we nemen om ervoor te zorgen dat het geluid van het spoor onder de wettelijke norm blijft. Om het treinverkeer niet te hinderen plaatsen we de raildempers ’s nachts. Raildempers zijn stalen blokken met kunststof die met clips aan de zijkant van een spoorstaaf worden aangebracht. Ze verlagen het geluid van passerende treinen met gemiddeld zo’n drie decibel. 

Een raildemper
Een raildemper

Waar en wanneer?

Afgelopen weekend zijn in Echt de laatste raildempers geplaatst. De komende tijd komen er op de volgende locaties raildempers op het spoor bij:

December: Bunnik, Zeist, Utrecht, Haarlemmerliede, Amersfoort, Laren en Amsterdam.

Januari: Venlo, Maarssen en Hulshorst.

Februari: Heemstede, Vogelenzang, Venlo en Holten

Maart: America, Hegelsom, Gouda, Roosendaal en Berghem

Via onderstaande kaart kan je de geplande maatregelen van het MJPG bij jou in de buurt bekijken.

Bekijk de werkzaamheden op kaart Bekijk de werkzaamheden op kaart

Werkzaamheden bij jou in de buurt

Woon je langs het spoor en ben je benieuwd wanneer we bij jou in de buurt aan het werk gaan? Via ‘Spoorwerk in mijn buurt’ kan je de werkzaamheden in jouw omgeving bekijken of je inschrijven om een melding te ontvangen per mail, of per post. Hier vind je ook de planning van de raildempers per locatie.

Geluidsanering

De plaatsing van de raildempers is onderdeel van het MJPG: Meerjarenprogramma Geluidsanering. Met dit programma werkt ProRail aan het stiller maken van het spoor. Dat doen we vooral door het plaatsen van geluidschermen en raildempers.

Lees meer over dit programma Lees meer over dit programma

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers