Aannemer BAM bouwt met oog voor Vught

Nieuws

28 juni 2023

Bouwen met oog voor de omgeving. Dat is de insteek van aannemer BAM Infra Nederland bij de realisatie van het verdiepte spoor in Vught. De aanpak van de BAM is erop gericht om hinder tijdens de bouw zoveel mogelijk te voorkomen. Een belangrijk deel van de materialen wordt daarom per spoor vervoerd.

Start realisatie

Na de gunning is de aannemer direct van start gegaan met de voorbereidende werkzaamheden. Tot het einde van dit jaar is buiten nog niets zichtbaar. Eerst heeft de aannemer namelijk nog heel wat voor te bereiden. Zo staat de inkoop van grondstoffen, machines en materialen op het lijstje. Ook is het nodig om grondonderzoek te doen. Verder moet de aannemer aan het rekenen en tekenen om tot een uitvoerbaar ontwerp te komen.

Begin 2024 zal de BAM starten met de realisatie van de tijdelijke situatie. Voor die tijd zal de BAM kennismaken met de bewoners van Vught. Dit doen zij tijdens een bewonersavond die in het najaar wordt gehouden. Ook zal de BAM dan een planning laten zien van de werkzaamheden.

Lees het nieuwsbericht over de gunning Lees het nieuwsbericht over de gunning

Bouw van de verdiepte ligging 

Om in de toekomst meer treinverkeer mogelijk te maken tussen Den Bosch en Vught past ProRail het spoor aan. Er komt een vierde spoor tussen Den Bosch en Vught Noord en in Vught leggen we de twee sporen richting Eindhoven verdiept aan. Omdat er meer (goederen)treinen gaan rijden en de bouw zo’n zeven jaar gaat duren, is het project PHS Den Bosch – Vught een ingrijpend project voor de omgeving.

Bouwhinder voor de omgeving is niet uit te sluiten, maar ProRail doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Om mogelijke geluids- en trillinghinder tegen te gaan, komen er op diverse plekken geluidschermen langs het spoor of een trillingwerende wand in de grond. Op dit moment bereiden we de bouw van het tijdelijk spoor voor. 

Verdiepte ligging spoor

Tussen Meteren en Boxtel gaan meer reizigers- en goederentreinen rijden. Daarom bouwen wij een vierde spoor tussen ’s-Hertogenbosch en Vught, met een vrije kruising bij Vught.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers