Aannemer BAM vernieuwt opstelterrein Watergraafsmeer

Nieuws

22 juni 2022

BAM Infra Nederland gaat een deel van het opstelterrein Watergraafsmeer vernieuwen. Dat doet de aannemer in opdracht van ProRail. Het contract hiervoor is deze week ondertekend.

Verdiende opknapbeurt

De infrastructuur van het opstelterrein verdient een opknapbeurt. Daarom gaat BAM in 2023 aan de slag met het verwijderen en vervangen van wissels. Ook vernieuwt de aannemer de sporen en de spooroversteekplaatsen.

Klaar voor de toekomst

BAM maakt hiermee opstelterrein Watergraafsmeer klaar voor de toekomst. Het opstelterrein wordt door het vernieuwen en verwijderen van wissels efficiënter ingericht. Hierdoor zijn straks minder ‘treinbewegingen’ nodig. Dit vermindert de overlast voor omwonenden en creëert meer ruimte op het spoor.

Tegelijk vervangt BAM spoor en spoorgrind. Zo blijft het spoor in goede conditie. Waar en wanneer er precies gewerkt wordt vind je op de interactieve kaart van het project.

Bekijk de interactieve kaart

Belangrijk opstelterrein

Projectmanager Frans van Wegen van ProRail is tevreden: “We zijn blij dat we van de expertise van BAM gebruik kunnen maken bij het vernieuwen en aanpassen van dit grote en belangrijke opstelterrein in Amsterdam. Door de aanpassingen die BAM namens ProRail gaat uitvoeren verbeteren we het opstelterrein voor vervoerders en omwonenden.”

Wat gebeurt er nog meer?

Op dit moment zijn we bezig met een grote vernieuwingsslag van het opstelterrein Watergraafsmeer in Amsterdam. Dagelijks komen hier vele treinen na hun diensttijd ‘overnachten’. Ze worden van binnen en buiten schoongemaakt en bevoorraad. Het terrein is ook cruciaal voor het afhandelen van diverse internationale treinverbindingen.

De sporen op een opstelterrein verouderen. Om het spoor veilig en betrouwbaar te houden, moeten ze op tijd worden vervangen. Dat doen we ook om extra overlast voor de omgeving te voorkomen. Dat is wat we de komende jaren gaan doen op verschillende locaties op Watergraafsmeer: vervangen, vernieuwen en aanpassen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers