Aanrijding met auto op overweg in Hoogezand

Nieuws

12 augustus 2019

Op een Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO) in Hoogezand vond maandagochtend 12 augustus een botsing plaats tussen een auto en een trein. Daarbij is een persoon om het leven gekomen. De hulpdiensten en onze incidentenbestrijders zijn onmiddellijk ter plaatse gegaan. Het treinverkeer is voorlopig stilgelegd.

De aanrijding gebeurde rond 11:30 uur op een particuliere overweg vlakbij de Schimmelpennincklaan. Deze overweg is de enige toegang tot een woonhuis dat naast het spoor ligt.

Onderzoek

Het is nog onbekend hoe deze aanrijding heeft kunnen plaatsvinden. De politie zal hier onderzoek naar doen. Als dat is afgerond kunnen de trein en de auto worden afgevoerd. Daarna zal de aannemer het spoor eerst inspecteren op mogelijke beschadigingen.

Gevolgen treinverkeer

Op dit moment valt nog niet te zeggen hoe lang het zal duren voordat het treinverkeer tussen Groningen en Zuidbroek weer wordt opgestart. Wij adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers