Herstelwerk bij Hooghalen

Nieuws

25 mei 2020

Vrijdag 22 mei vond een aanrijding plaats op een overweg bij Hooghalen. Samen met onze aannemer ASSET Rail werken we aan herstel van de omvangrijke schade.

Update maandag: werk eerder klaar

De nacht van zondag op maandag is de gebroken bovenleidingsdraad vervangen. Door extra inzet is dat zeer voorspoedig verlopen. De treinbeveiliging is hersteld en gecontroleerd. Laatste werk aan spoor en ondergrond loopt. De extra inspanning loont, want we kunnen 14.00u weer treinen laten rijden. Tot die tijd zet de vervoerder vervangende bussen in.

Update zondag 18.30u

Ook zondag is doorgewerkt om het herstel klaar te krijgen, maar helaas is er vervelende tegenslag ontstaan. Tijdens het werk is de bovenleiding opnieuw gebroken en moeten we daaraan extra repareren. Waarschijnlijk ontstond de breuk nog als gevolg van de enorme klap die het hele systeem door het ongeval van vrijdag gekregen heeft. Repareren van bovenleiding is complex werk en we moeten beschadigde delen vervangen. Ondertussen gaat het andere herstelwerk aan bijvoorbeeld dwarsliggers en ballast ook gewoon verder. Door de extra werkzaamheden verschuift de prognose van de ochtend naar de middag. Verwachting is dat maandag 16.00u hier weer treinen kunnen rijden. Tot die tijd zet de vervoerder bussen in. Check je reisplanner voor vertrek!

Update zondag 12.00u

Vanaf vrijdagavond is dag en nacht hard doorgewerkt door een grote ploeg spoorwerkers. Er zijn machines ingezet die spoorwerk kunnen doen en speciale voertuigen om aan de bovenleiding te werken. Toen de trein zaterdag aan het eind van de morgen eenmaal naar Amersfoort was weggesleepd is het werk aan de infra begonnen. Eerst is beschadigde bovenleiding aan de kant gehaald. Er is gewerkt aan de vervanging van de bovenleidingsmasten die we met fundering en al vernieuwen. Er zijn dwarsliggers onder het spoor geplaatst. Vandaag werken we verder aan bovenleiding, afwerking van het spoor met ballast (spoorgrind) en testen van veiligheidssystemen. De verwachting is nog steeds dat we maandagmorgen 6.00u halen, maar check je reisplanner voor vertrek.

Update zaterdag

Bij de ernstige aanrijding ontstond grote schade aan sporen, bovenleiding en trein. De voorste wielen van de trein raakten ontspoord. Vannacht is de trein weer op het spoor gezet. We werken nog aan het vrijmaken van de baan. Vooral de beschadigde bovenleiding moet nog aan de kant, zodat een diesellocomotief bij de trein kan komen. Daarmee slepen we naar verwachting aan het eind van de morgen de trein met aangepaste snelheid af richting Amersfoort. 

Omvangrijk herstelwerk

Vannacht zijn materialen aangevoerd om alle schade te herstellen. Die schade is groot en er is veel inzet van mensen en materieel nodig. Aannemer ASSET-rail werkt met ProRail aan reparatie van 3 portalen, 560 dwarsliggers en 300 meter spoorstaaf. Speciale machines rijden af en aan om de werkzaamheden te klaren.

Check je reisplanner

Verwachting is dat maandagmorgen vanaf 6 uur weer treinen van en naar Assen kunnen rijden. Vanaf Assen blijven bussen rijden in verband met geplande werkzaamheden bij Groningen. Check je reisplanner voor vertrek.  

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers