Aanvaring Lage Gouwespoorbrug bij Gouda

Nieuws

7 april 2023

In de ochtend van 7 april heeft er een aanvaring plaatsgevonden tussen een vrachtschip en de Lage Gouwespoorbrug bij Gouda. De spoorbrug is daarbij beschadigd geraakt. Door de schade is er minder treinverkeer mogelijk.

Update | 12.10 uur | 8 april

Sinds vanmorgen rijden er weer treinen over de Lage Gouwespoorbrug. De werkzaamheden die vannacht zijn uitgevoerd zijn succesvol geweest. Er geldt nog wel een stremming voor het scheepvaartverkeer hoger dan zeven meter.

 

Update | 12.21 uur | 7 april

Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de schade aan de Lage Gouwespoorbrug. De verwachting is dat vanmiddag duidelijk wordt welke herstelwerkzaamheden er nodig zijn. Tot zeker morgenvroeg is er minder treinverkeer mogelijk tussen Gouda en Alpen aan den Rijn. Raadpleeg een reisplanner voor vertrek. 

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Bericht | 09.22 uur | 7 april

De aanvaring heeft gevolgen voor het treinverkeer tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. In de reisplanner kun je actuele vertrek- en aankomsttijden zien. De Brandweer Hollands Midden meldt dat ook de scheepvaart last heeft van de aanvaring. Er is minder scheepvaartverkeer mogelijk, omdat de brug niet open kan en schepen van hoger dan zeven meter er daardoor niet onderdoor kunnen.

De brug raakte eerder beschadigd bij een aanvaring in 2018. De schade van die aanvaring is eind vorig jaar hersteld.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers