Bij Almelo een dag langer hinder

Nieuws

16 juli 2023

Bij station Almelo werken we aan groot onderhoud voor spoor en station. Helaas duurt het werk een dag langer dan gepland. In plaats van maandag is dinsdag 18 juli weer treinverkeer mogelijk. Tot die tijd blijven zoveel mogelijk bussen rijden en/of wordt (goederen)verkeer omgeleid.

Treinbeveiliging 

Bij Almelo is al veel werk verzet. Op 8 juli zijn we begonnen en het zou 16 juli klaar zijn. Sporen en wissels zijn opnieuw aangelegd. Maar ook perrons en meubilair op het station zijn weer helemaal up to date. Werk over kilometers en door honderden spoorwerkers uitgevoerd.

Wat tegenviel en meer tijd kost is het aanpassen van de treinbeveiliging. Helaas geen werk dat achterwege kan blijven of uitgesteld. Ook extra monteurs oproepen lukt niet. Er zijn in Nederland namelijk nog veel meer spoorwerkzaamheden aan de gang, zoals bijvoorbeeld bij ’s Hertogenbosch.

Uitloop

Er wordt kortom overal met man en macht gewerkt en al het beschikbare personeel is ingezet. Daarom kunnen we helaas uitloop niet meer voorkomen. Maandag maken we het werk alsnog af. Daarmee is de treinvrije periode een dag langer: vanaf de ochtendspits van dinsdag 18 juli start het treinverkeer bij Almelo weer op.

Check je reisplanner om te zien wat dit voor jouw reis betekent.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers