Altijd alert bij afwijkend weer

Nieuws

25 februari 2020

Drie stormen kregen we dit jaar al te verduren en ook deze week gaat het weer hard waaien. ProRail volgt de weersverwachtingen op de voet. Medewerkers van ons Weerbureau houden de weerkaarten 24 uur per dag, zeven dagen in de week in de gaten.

Storingen voorkomen

Voor ieder weertype zijn marges bepaald: wanneer is alles normaal, wanneer letten we extra op en wanneer bereiden we maatregelen voor? Zodra een voorspelling buiten de afgesproken marges valt, stemt het Weerbureau vervolgstappen af met de meteorologen van Weerplaza. Bij voorspelde sneeuw of vorst houden we bijvoorbeeld storingsmonteurs, sneeuwploegen en wegsleeplocs paraat en zetten we de wisselverwarming aan. Alleen als het echt niet anders kan besluiten we samen met de vervoerders tot een aangepaste dienstregeling. Op Facebook vertelt onze specialist Weer en Seizoenen Brian de Ruijter meer over onze maatregelen bij afwijkend weer.

Weersinvloeden

Hitte en onweer in de lente en zomer. Stormen in de herfst. Hevige sneeuwval in de winter. ProRail wil het spoor onder alle weersomstandigheden in bedrijf houden. Toch ondervindt het treinverkeer - net als het verkeer op de weg en in de lucht - soms hinder van het Nederlandse weer. Samen met vervoerders stellen wij alles in het werk om overlast voor reizigers te beperken.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers