Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Schade door blikseminslag bij Groningen Europark groot

Nieuws

14 augustus 2020

Het treinverkeer tussen Groningen en Assen rijdt weer. Schade na blikseminslag vannacht leidde ertoe dat treinen op dit traject tot ongeveer 15:00 niet konden rijden. Monteurs zijn erin geslaagd de systemen weer zodanig te repareren dat alles weer kan rijden. Restschade herstellen we in de nacht.

Bericht vrijdag 14-8 12:00

Monteurs werken hard aan de schade als gevolg van blikseminslag vannacht in het spoor tussen station Groningen en Groningen Europark. Als gevolg daarvan rijden er geen treinen tussen Groningen en Assen. NS zet snelbussen in.

Zoals vaker het geval is bij blikseminslag, blijkt bij reparatie van het ene onderdeel dieper in het systeem weer een ander onderdeel kapot te zijn. Het is daarom moeilijk te zeggen wanneer we het treinverkeer weer kunnen opstarten. De reisplanner houd vooralsnog rekening met 14:00 uur. Een update volgt zodra we meer weten.

Gevolgen blikseminslag

Meer weten over de gevolgen van blikseminslag in spoorsystemen? Lees ons bericht: Bliksem kwelgeest voor het spoor.

Reisplanner

Check voor vertrek de reisplanner.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers