Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

ProRail en NS starten morgen geplande dienstregeling op, wel hinder verwacht

Nieuws

8 februari 2020

Zondag raast storm Ciara over Nederland. De impact van deze hevige storm op het treinverkeer is lastig te voorspellen. Mede omdat er op zondag al minder treinen rijden, hebben ProRail en NS besloten morgenochtend de geplande dienstregeling op te starten. Dat betekent dat er op voorhand dus geen aangepaste stormdienstregeling wordt ingesteld.

Passende maatregelen indien nodig

Veiligheid van de reizigers en collega’s staat altijd voorop. Daarvoor kunnen we – als dat nodig is - alsnog enkele ritten schrappen of in delen van Nederland het treinverkeer tijdelijk gecontroleerd stilleggen. Reizigers wordt aangeraden het weerbericht goed in de gaten te houden en vlak voor vertrek een reisplanner te raadplegen.

Stormschade

Zodra de storm schade aanricht, zal dit tot hinder voor reizigers leiden. Door omgevallen bomen of een geknapte bovenleiding kunnen treinen uitvallen en zal er extra vertraging ontstaan. ProRail vraagt haar aannemers om extra storingsmonteurs paraat te hebben. Ook staan er extra incidentenbestrijders en hulplocomotieven klaar die treinen kunnen wegslepen.

Maatregelen in Noord-Holland vanaf 14:00 uur

Voor het hoogtepunt van de storm, om 14.00 uur, schrappen NS en ProRail uit voorzorg enkele Intercity-ritten tussen Den Helder en Zaandam. Reizigers moeten daarom vaker overstappen op station Alkmaar.

Hinder door geplande werkzaamheden Leiden en Voorhout

Dit weekend werkt ProRail - zoals al was gepland - aan het emplacement bij Leiden Centraal en bij Voorhout. Voor reizigers betekent dit dat er gedurende deze werkzaamheden geen, minder of kortere treinen rijden afhankelijk van het moment van reizen. Daarom rijden er geen treinen tussen Leiden en Alphen a/d Rijn. Ook is er dit weekend geen treinverkeer van, naar en via Leiden. Dit heeft impact op treinreizigers op een groot aantal trajecten in de regio’s Amsterdam, Leiden en Rotterdam. Ook hiervoor worden reizigers geadviseerd om de reisplanner te checken.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers