Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Bas Bakker nieuwe directeur Capaciteits­management

Nieuws

28 januari 2021

Bas Bakker wordt per 1 februari 2021 de nieuwe directeur Capaciteitsmanagement bij ProRail. Deze functie nam hij al sinds september 2020 waar, vanwege de sabbatical van Dimitri Kruik. Nu Dimitri per 1 februari aan de slag gaat als directeur van de regio Zuid, neemt Bas definitief de functie van directeur over.

Historische veranderingen

Bas Bakker is enthousiast over zijn nieuwe aanstelling: “In de komende tien jaar gaat een historische verandering plaatsvinden op het Nederlandse spoor. Dat ik daar in deze rol onderdeel van mag uitmaken is een grote eer. Investeringen kun je maar één keer goed doen. Het is onze taak als afdeling Capaciteitsmanagement om hier richting aan te geven door goed advies te geven. Zo kunnen wij ieder jaar de dienstregeling voor het reizigers- en goederenvervoer verbeteren."

Met Bas hebben we iemand met ervaring en kennis van ProRail en de spoorwereld die samen met de collega’s een wezenlijke bijdrage kan leveren.

John Voppen CEO bij ProRail

Ervaring en kennis

John Voppen, CEO van ProRail, reageert: "Ik ben blij met de benoeming van Bas en trots dat we hiermee weer iemand door kunnen laten stromen naar een positie binnen de ExCo. Bas heeft de afgelopen maanden naar volle tevredenheid en met enthousiasme de functie waargenomen en wij kijken dan ook uit naar de verdere samenwerking met hem als directeur Capaciteitsmanagement. Met Bas hebben we iemand met ervaring en kennis van ProRail en de spoorwereld die samen met de collega’s van Capaciteitsmanagement een wezenlijke bijdrage kan leveren aan een optimale capaciteitsverdeling en de ontwikkeling van het spoorwegnetwerk van de toekomst.”

Hart voor het spoor

Bas werkt al jaren in de spoorwereld. Vanaf juli 2019 was hij manager Mobiliteitsontwikkeling bij de afdeling Capaciteitsmanagement. Voor die tijd was hij directeur Concessiemanagement en Strategie en directeur Netwerkontwikkeling en Ontwerp bij NS. Daarvoor leidde hij de aanbestedingen van de OV-concessies in en rondom Amsterdam en was hij management consultant.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers