Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Bentonietcentrale uit beeld

Nieuws

15 februari 2021

Onlangs is de eerste fase van het aanbrengen van de diepwanden van de bouwkuip van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling aan de zuidzijde afgerond. De grote gele silo’s van de bentonietcentrale aan de achterkant van het station vertrekken daarmee tijdelijk uit beeld.

Tijdelijk

Züblin, die in opdracht van Strukton dit werk uitvoert, is voor nu even klaar met de diepwandwerkzaamheden bij het station. De komende periode gaat Strukton aan de slag met het bouwen van onder andere de trapopgangen. Hiervoor is de bentonietcentrale niet nodig. Pas later in het project start de aanleg van het noordelijke deel van de bouwkuip met diepwanden en is de centrale weer nodig. De grote gele silo’s worden de komende dagen afgebroken, afgevoerd en op andere projecten ingezet.

Leidingen blijven

De ondergrondse leidingen die in het hele werkgebied aangelegd zijn blijven liggen. Deze leidingen liggen er om het bentoniet bij de bouwkuip te krijgen. Voor de start van de bouw van het noordelijke deel van de bouwkuip hoeven er maar enkele aanpassingen gedaan worden aan de leidingen. Dan komen ook de gele silo’s weer in beeld; en wel op dezelfde plek als waar ze stonden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers