Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Betonwerk in bouwkuip Groningen

Nieuws

20 oktober 2021

In augustus stortte Strukton onderwaterbeton in het eerste deel van de bouwkuip aan de zuidzijde van station Groningen. Inmiddels is deze bouwkuip leeg en is er gestart met de betonwerkzaamheden voor de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling.

Meerdere fases

Het betonwerk vindt van onder naar boven plaats en gebeurt in meerdere fases. Als eerste is de -2 vloer aan de beurt. Hiervoor is de wapening gevlochten en het beton gestort. De -2 vloer wordt de vloer van de fietsenstalling. Daarna volgen de kolommen waarop de -1 vloer komt te liggen. Op dit niveau komen de voetgangerspassage en fietstunnel te liggen. Zo werkt Strukton geleidelijk aan naar boven, naar niveau 0. Hierop komt uiteindelijk het spoordek te liggen. Op onderstaande poster, die ook op het station hangt, lees je meer over het betonwerk.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers