Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Bomen weg voor nieuw stationsgebied

Nieuws

14 februari 2017

In het stationsgebied Driebergen-Zeist is gestart met het rooien van bomen, onder andere om ruimte te maken voor de nieuwe onderdoorgang, en voor de spooruitbreiding. In de loop van het project worden er in fases bomen weggehaald voor het nieuwe stationsgebied. Er worden ook weer veel bomen teruggeplaatst. Als het stationsgebied klaar is zijn er meer bomen (zoals beuken en eiken) teruggeplaatst dan dat er gekapt zijn.

Ruimte voor onderdoorgang Hoofdstraat (N225) en uitbreiding spoor

Eind december 2016 is gestart met het kappen van bomen onder andere op het terrein van Het landgoed De Reehorst, bij het busstation, op de Stationsstraat en de Odijkerweg. Ook zijn nog enkele bomen langs de Hoofdstraat en langs het spoor gerooid. In totaal zullen ongeveer 300 bomen worden gerooid om ruimte te maken voor het nieuwe stationsgebied.

Meer bomen terug

De bomen moeten gekapt worden om ruimte te maken voor het nieuwe stationsgebied. De Hoofdstraat (N225) gaat in de nabije toekomst onder het spoor door, zodat het verkeer beter kan doorstromen en de files tot het verleden behoren. De bomen rondom het station worden indien mogelijk verplaatst of gecompenseerd door het planten van nieuwe bomen. Het stationsgebied Driebergen-Zeist is als ‘landgoedstation’ een belangrijke entree tot het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en van ‘De Stichtse Lustwarande’ en blijft een groen gebied.

We hebben enkele vragen en antwoorden voor u op een rij gezet.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers